Sony had in eerste instantie de PS4 compleet met camera bundel uit willen brengen voor de zelfde prijs als de Xbox.

De prijs wijziging zou in de laatste weken van de E3 doorgevoerd zijn om onder de prijs van de nieuwe Xbox uit komen. Volgens de berichten zou Sony zijn verkopers bericht hebben gegeven over het dumpen van de camera bundel maar niet over de doorgevoerde prijs wijziging om te voorkomen dat dit bij Microsoft terecht zou komen. Op de prijs van de PS4 werd zeer positief gereageerd en door Microsofts eerdere DRM besluit ging Sony in eerdere polls met kop en staart aan Microsoft voorbij. Microsoft benadrukt nog wel dat hun prijs voor de Xbox niet als te duur beschouwt word en als we de vergelijking bij Sony leggen kunnen we er vanuit gaan dat hier een kern van waarheid in zit.

Toch vermoed men dat het last minute besluit van Sony niet gepaard gaat zonder problemen. Xbox game ontwikkelaars kunnen nu bijvoorbeeld het Xbox Kinect volledig integreren omdat simpelweg iedereen het bezit. Bij de PS4 zal dit dus niet gaan gebeuren maar misschien besluit Sony om de camera bundel alsnog uit te brengen. Als we kijken naar de PS3 zien we echter dat PS Move spellen met een normale controller gespeeld kunnen worden. Zoals we bij de PS3 zien is dat PS Move veel later geïntroduceerd werd.

Wat vinden jullie van dit besluit? Zaten jullie te springen om het nieuwe PS Move? Of bied alleen de PS4 al meer dan genoeg game plezier?