Welkom bij deel twee van het Nintendo Direct verslag. Hier komt wat meer ten spraken over de items, oude en nieuwe personages

Voorwerpen, hulptrofeeën en pokéballs

Natuurlijk zijn de items, hulptrofeeën en pokéballs ook weer van de partij. Hier zitten natuurlijk oude bekenden in zoals de honkbalknuppel, vuurbloem, Blastoise en Nintendog, maar ook nieuwe toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan een Steel Diver pistool dat torpedo’s afschiet of Dark Samus die je komt ondersteunen in het gevecht. Maar ook een Master ball die alleen maar zeer zeldzame en legendarische Pokémon bevat.

Personages en aanvallen

Ook zijn er wat veranderingen aangebracht aan de oude bekende personages. Neem Samus als voorbeeld. In de vorige games brak het pak van Samus uiteen als zij haar Super Smash aanval gebruikte. Dit is nu niet meer. Sterker nog, personages veranderen niet meer tijdens het gevecht zodat je je kan focussen op dezelfde aanvallen en combos tijdens het gevecht. Maar Zero Suit Samus dan, hoor ik je denken. Deze zit (ondanks een grapje van Sakurai) nog steeds in de game en is zelfs verbeterd met een paar jet-schoenen en bijbehorende moves. Hierdoor is ze niet alleen snel in deze vorm, maar ook nog eens sterk waardoor ze makkelijker te gebruiken is als apart personage. Dezelfde soort veranderingen zijn doorgevoerd voor Zelda en Sheik. Dit zijn nu ook twee aparte personages met hun eigen specifieke moves. Ook vele andere oude bekende personages hebben nieuwe aanvallen gekregen of zijn sterker geworden om de balans te behouden. Zo maakt ook Yoshi zijn terugkeer met een nieuw ontwerp gebaseerd op de laatste paar games waar hij in zat. Hierdoor beweegt Yoshi heel anders en zijn zijn aanvallen dus ook flink aangepast.
De nieuwe personages hebben natuurlijk ook allemaal hun eigen specialiteiten. Zo kan Rosalina haar Luma van een afstand besturen en ook items naar zich toe trekken, heeft Little Mac gigantisch krachtige aanvallen op de grond maar is hij waardeloos in de lucht, en kan de Villager aanvallen en items die je gebruikt stelen en (jawel) een boom planten.
Een andere leuke nieuwe feature is Aangepaste Aanvallen. Het is precies waar het naar klinkt. Je kunt zelf een aantal van je aanvallen aanpassen zodat deze een verrassend effect kunnen hebben op je tegenstander. Deze aanvallen kunnen niet gebruiken in online gevechten tegen onbekenden, maar wel tijden online of offline gevechten tegen je vrienden.

3DS exclusief

Exclusief voor de 3DS is er een speciale modus toegevoegd, Zoek & Smash. Deze modus is een stand voor maximaal 4 spelers waarin je je weg door levels heen vecht om power-ups te verzamelen. Dit kun je maar voor 5 minuten doen, waarna alle 4 de spelers in een arena worden gegooid om met de personages die vol met power-ups zitten elkaar bevechten.

Onverwachtte toevoegingen

Aan het einde van deze Nintendo Direct kregen we nog een kleine verrassing te zien. Nog twee nieuwe personages. Het gaat hier om twee Pokémon: de draken Pokémon Charizard, en de water ninja Greninja. Behalve wat we in de video zagen is er over deze twee personages nog weinig bekend gemaakt en zullen we hiervoor nog op meer informatie moeten wachten.