Om middernacht was het weer zover. Een Nintendo Direct. Deze keer speciaal voor Smash Bros. 4

Game director Masahiro Sakurai nam vandaag het woord en was vrij direct in de informatie die hij ons gaf. Zijn allereerste aankondiging… de 3DS versie van Smash Bros. 4 komt uit in de zomer van dit jaar terwijl de Wii U versie in de winter van 2014 uit gaat komen. Dit heeft te maken met de grote inhoud van de game en natuurlijk de HD graphics van de Wii U die wat meer tijd kosten. Door de games apart uit te brengen kan Nintendo genoeg tijd nemen om de games beiden goed af te maken.

Verschillen tussen de versies

De 3Ds versie van Smash Bros. 4 zal op 60 frames per seconden draaien in volledig stereoscopisch 3D wat toch een flinke prestatie is voor de handheld. Sommige speciale aanvallen en hulptrofeeën zullen 30 fps zijn, maar dit zal de rest van het gevecht niet nadelig beïnvloeden.
Alle personages die tot nu toe getoond zijn zullen op beide systemen verschijnen, dus op de 3DS maar ook op de Wii U. De levels zullen wel per versie verschillen. De meeste levels die tot nu toe getoond zijn in trailers van de games zijn steeds maar exclusief voor een versie van de game, dus houd hier rekening mee als je maar een van de twee games wilt gaan halen. Levels die wel op beide systemen verschijnen zullen qua ontwerp van elkaar verschillen zodat je in beide games toch een andere ervaring krijgt. Een aantal levels in de games zullen ook een soort van eindbazen krijgen die elke speler in de arena aanvalt om deze te dwarsbomen en uit te schakelen. Hier kan je zelf de dupe van zijn, maar ook gebruik van maken natuurlijk.De 3Ds versie van Smash Bros. 4 zal op 60 frames per seconden draaien in volledig stereoscopisch 3D wat toch een flinke prestatie is voor de handheld. Sommige speciale aanvallen en hulptrofeeën zullen 30 fps zijn, maar dit zal de rest van het gevecht niet nadelig beïnvloeden.
Alle personages die tot nu toe getoond zijn zullen op beide systemen verschijnen, dus op de 3DS maar ook op de Wii U. De levels zullen wel per versie verschillen. De meeste levels die tot nu toe getoond zijn in trailers van de games zijn steeds maar exclusief voor een versie van de game, dus houd hier rekening mee als je maar een van de twee games wilt gaan halen. Levels die wel op beide systemen verschijnen zullen qua ontwerp van elkaar verschillen zodat je in beide games toch een andere ervaring krijgt. Een aantal levels in de games zullen ook een soort van eindbazen krijgen die elke speler in de arena aanvalt om deze te dwarsbomen en uit te schakelen. Hier kan je zelf de dupe van zijn, maar ook gebruik van maken natuurlijk.

De online mogelijkheden

Net zoals in Smash Bros. Brawl is het in deze versie ook mogelijk om online tegen vrienden en onbekenden te spelen. Dit kan zowel op de Wii U als op de 3DS. Natuurlijk zul je voor de 3DS versie wel een snelle draadloze verbinding nodig moeten hebben als je met 4 man tegelijkertijd elkaar bevecht. Het is nu tevens mogelijk om als je tegen onbekenden speelt met Smash Bros. 4 om niet alleen maar voor de lol te spelen, maar ook om voor de roem te spelen. In de eerste versie kun je willekeurig in alle levels terechtkomen (behalve de Eindstation levels) en kunnen alle items worden gebruikt. Wedstrijden bestaan dan alleen uit 4 spelers en alleen je winst word bijgehouden. Speel je daarentegen voor de roem dan zul je alleen maar op de vlakke Eindstation levels spelen, zullen er geen voorwerpen gebruikt kunnen worden, kun je ook 1 tegen 1 gevechten tegenkomen en zullen niet alleen de gewonnen maar ook de verloren wedstrijden worden bijgehouden. En als je natuurlijk tegen je vrienden speelt is het gewoon mogelijk om de regels van de wedstrijden zelf in te stellen. Welke levels je speelt, hoe lang de wedstrijd duurt en welke items zullen voorkomen zullen dus allemaal van jezelf of je vrienden afhangen.
Er zijn ook maatregelen getroffen voor de spelers die de online gevechten (al dan niet expres) verpesten. Spelers die constant stilstaan, alleen dezelfde spelers aanvallen, verbinding verbreken en nog meer van dit soort ongein zullen tijdelijk niet meer online kunnen spelen. De tijd dat deze spelers niet meer online kunnen speler word steeds langer als ze hun gedrag blijven voortzetten. Ook spelers die meldingen maken zonder reden zullen hier in meegenomen worden.

Wie is de beste speler

Er zullen geen ranglijsten worden bijgehouden voor online gevechten, omdat Nintendo het idee had dat dit niet leuk zou zijn met zoveel verschillende mensen die de game gaan spelen. Het overzicht zou hier te snel mee verdwenen zijn. In plaats daarvan hebben ze een systeem bedacht dat Globale Smashkracht heet. Hoe hoger je score in deze Smashkracht ranking, hoe sterker je als speler dus bent. Met deze Smashkracht score zie je direct hoeveel mensen onder jou staan qua kracht en kan deze dus heel goed als vergelijking gebruikt worden. Deze score word volledig bepaald naar jou individuele prestaties in de game. Dus hoeveel mensen je verslagen hebt en hoeveel schade je gedaan hebt. Niet perse hoeveel wedstrijden je gewonnen hebt.

Word vervolgd in deel 2…