In deze Skylanders Trap Team hands-on krijgen we een blik op de nieuwste variatie

Ondertussen kent iedereen skylanders wel, de figuurtjes die je op hun portaal plaats en die dan in het spel tevoorschijn komen. Skylanders Trap Team is alweer het vierde deel in de serie en brengt weer wat nieuwe mogelijkheden met zich mee. Lees lekker deze Skylanders Trap Team hands-on, geplaatst vanuit Gamescom.
skylanders trap team hands on starter kit portal traps 15-08-2014

What about gameplay

De basis van de game is nog steeds onveranderd gebleven. Je plaatst een Skylander figuurje op het portaal en gebruikt deze hierna om vijanden te verslaan en werelden te verkennen. Alleen geeft chaos, de evil guy uit de eerste game, een aantal vrienden met zich meegebracht. Chaos heeft namelijk een heleboel criminelen helpen ontsnappen uit een gevangenis en deze worden tegen jou ingezet. Dus op je avonturen moet je deze criminelen natuurlijk opnieuw vangen.
Dit die je met speciale vallen, of traps genaamd. Deze traps zijn gemaakt van een kristal dat Traptanium heet en deze traps kunnen in een speciale opening op het nieuwe portaal geplaatst worden waarna de criminelen gevangen worden.
En dan vraag je je af wat je dan met zo een crimineel kan doen, je kunt deze namelijk niet eeuwig in deze vallen laten zitten. De criminelen zijn niet zo crimineel meer als je ze eenmaal te pakken hebt. Je kunt deze dan net zo besturen als je normale Skylanders. (Al is het voor een beperkte tijd). Tussen de levels door kun je je gevangen criminelen over plaatsen naar een vault omdat je er maar één per trap kan bewaren.

de Trapmasters komen binnen…

Maar we mogen het belangrijkste van een nieuwe Skylanders game natuurlijk niet vergeten, en dat zijn de nieuwe Skylander figuurtjes. Deze keer word het assortiment aangevuld met de Trapper Masters, waarmee het totaal aantal beschikbare Skylanders uitkomt op 157 stuks. De Trapper Masters zijn de originele bewakers van de gevangenis en hebben dus een persoonlijk appeltje te schillen met de criminelen. Deze nieuwe figuren zijn een stukje groter dan de standaard Skylander figuurtjes en elk van de Masters hebben een Traptanium wapen. Deze Traptanium wapens zijn duidelijk aanwezig op de figuurtjes en in de game.

Volledige game op console?

Naast dat de game op de consoles komt zal deze ook op je tablet te spelen zijn. Jazeker, de volledige game is over gezet. Deze komt in eerste instantie gratis beschikbaar op de App store en android marketplace, met daarin één demolevel en twee instant character (tijdelijke personages. Specifiek voor de demo). Als je dan een starter pakket voor de tablet haalt word de volledige game unlocked. In dit starter pack zit een speciale bluetooth portaal en controller die zich automatisch verbind als de game opgestart is. Dit is een volledig portaal met alle functies die ook op de normale zitten.
De controller heeft twee analog sticks, d-pad, twee schouder knoppen en vier knoppen op de voorkant. Natuurlijk kun je ook touchscreen controls gebruiken als je dat wilt.

goed vooruitzicht

De Skylanders Trap Team hands-on maar best wat duidelijk. De combinatie van de nieuwe Skylanders en de trap crystals lijken een goede aanvulling te worden op het huidige Skylander arsenaal. En zoals gewoonlijk kunnen je oude figuurtjes nog steeds meegenomen worden in de game. Het word nog even afwachten, maar voor de fans van Skylanders of adventure titels word dit echt een game om in de gaten te houden.