Nieuwe Skylanders werken óók als amiibo karakters en zijn het gevolg van samenwerking tussen Activision en Nintendo.

Tijdens Nintendo’s Digital Event op de E3 2015 hebben Activision en Nintendo een unieke gameplay experience aangekondigd. Twee van Nintendo’s grootste helden, Donkey Kong en Bowser, worden in september als ‘special guests’ verwelkomt in de nieuwe Skylanders: Skylanders SuperChargers. De personages komen exclusief beschikbaar in de Skylanders SuperChargers Starter Packs voor de Wii U, Wii en Nintendo 3DS, die nu al in pre-order beschikbaar zijn. Bezoekers van de E3 2015 hebben de personages voor het eerst kunnen bewonderen, samen met de speciaal ontwikkelde voertuigen die erbij horen.

Skylanders SuperChargers is ontwikkeld door Vicarious Visions. De game introduceert Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser exclusief op de Nintendo platforms. Als pioniers in het toys-to-life genre innoveert Skylanders er weer vrolijk op los door de magie van de game te injecteren in de twee Nintendo karakters. Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser zijn zowel speelbaar in Skylanders SuperChargers als in een aantal amiibo games.

Bobby Kotick, Chief Executive Officer van Activision Blizzard geeft aan:

“Activision Blizzard is blij met de samenwerking met Nintendo, waarmee we al decennialang partners te zijn,”

“Al vanaf het moment dat we de eerste toys-to-life game maakten, zijn veel van onze fans óók fans van Nintendo. Skylanders vindt het fantastisch om Donkey Kong en Bowser nu als speciale gasten te mogen verwelkomen in onze magische wereld.”

De gaststerren in Skylands zorgen voor een leuk en verfrissend elan. Turbo Charge Donkey Kong gaat als altijd los met het gooien met houten vaten, zijn exploderende bongo’s en al die andere klasssieke Donkey Kong moves, maar daarnaast verrast hij ook met nieuwe skills. Hammer Slam Bowser’ is de commandant van de Koopas en schittert met waanzinnige staaltjes van vuurspugen.

Satoru Iwata, directeur van Nintendo Co., Ltd:

“De Skylanders games van Activision zijn altijd erg populair geweest op de Nintendo platformen en we hopen en verwachten dat deze samenwerking door fans met gejuich zal worden ontvangen,”

“Het is uniek en het kan niet anders of deze samenwerking zal straks nóg meer fans aanspreken.”

Met de vehicles-to-life innovatie in Skylanders SuperChargers bestuur je als speler boten, auto’s en vliegtuigen. De game spettert van de actie terwijl je op hoge snelheid los gaat op de wegen van Skylands. Maar heus niet alleen wegen, want de strijd wordt net zo goed gevoerd in brullende stroomversnellingen en ook tijdens woeste luchtgevechten reken je af met je vijanden.

Skylanders SuperChargers wordt op Nintendo platformen nog net een graadje opwindender omdat je als Portal Master in de persoon van Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser in speciale custom designed voertuigen door de game scheurt. De Barrel Blaster en Clown Cruiser zijn op maat gemaakt voor de twee Nintendo helden. Je kunt Skylanders SuperChargers met Turbo Charge Donkey Kong en Hammer Slam Bowser verder zowel in coop als alleen spelen.