Een nieuw jaar, een nieuwe Skylanders set!

Elk jaar kunnen we tegenwoordig weer van een nieuwe Skylanders game genieten: Swappers, Trappers, Giants… De ideeën blijven maar komen. Dit jaar krijgen we de SuperChargers, die een flink aantal voertuigen met zich meenemen naar de game. En er zijn ook 20 nieuwe figuren. Naast deze nieuwe figuren die uitkomen zijn de oude Skylanders gewoon speelbaar in deze game. Waaronder ook de Turbo Charge Donkey Kong met zijn Barrel Blaster Wagen en Hammer Slam Bowser met zijn Clown Cruiser. Deze twee Skylanders zijn wel Nintendo personages en zijn alleen speelbaar op de Wii U versie van Skylanders SuperChargers. Maar deze kunnen ook veranderd worden in Amiibo’s.

Skylanders SuperChargers - Gamescom 2015 hands-on Skylanders SuperChargers - Gamescom 2015 hands-on

Multiplayer races met de gloednieuwe voertuigen.

De hands-on die we op Gamescom mee mochten maken draaide volledig om de multiplayer modus van de game. Het race gedeelte dus. In tegenstelling tot de singleplayer game hoef je hierbij niet je voertuig en Skylander in te scannen met het portaal. Dit kan je simpelweg via een menu kiezen, omdat je niet tijdens een multiplayer race de verbinding met je portal wilt verliezen. Anders zou je zonder voertuig uit de race vallen.

Tijdens de hands-on konden we drie races spelen: in de lucht, op het water en op de grond. We begonnen met een water race. Hierbij gebruikten we een rivier als race baan en waren onze voertuigen een soort (duik)boten. Met deze boten kon je onderwater duiken om zo onder tegenstanders door te varen, geheime gangen te vinden of obstakels te ontwijken. Door een hoge snelheid te behalen onder water was het ook mogelijk om in de lucht te springen. De rivier was overigens niet zonder obstakels. Denk aan ijsschotsen, boomstammen en nog veel meer.

De tweede race was op het land. Je kent deze races wel. Gewoon hard racen, driften en elkaar uit de weg rammen. Natuurlijk heb je hier ook obstakels en kun je verschillende sprongen maken. Niet alleen om meer afstand te krijgen, maar ook om elkaar voorbij te schieten.

En als laatste heb je de lucht races. Deze waren een persoonlijke favoriet. Hierbij kun je niet alleen naar links of rechts, maar ook naar boven en naar beneden bewegen. In het begin zal dit flink wennen zijn, maar na even proberen krijg je het al snel onder de knie. Bij deze race was het belangrijk om gebruik te maken van de kortste bochten, niet alleen aan de zijkanten, maar ook als je de hoogte in ging.

Skylanders SuperChargers - Gamescom 2015 hands-on

Wapens werken met behulp van een charge balk.

We kennen de wapens en power-ups uit games als Mario Kart wel. Je pakt iets op en je gebruikt het. Dit werkt net wat anders bij Skylanders SuperChargers. In deze game heeft je voertuig een charge balk. Deze kun je opladen door middel van charge pads. En met de wapens kun je twee dingen doen: lichte schoten afvuren op je tegenstander of een speciale aanval van je voertuig gebruiken. Zo kon mijn landvoertuig (dat op een hot rod leek met puntige wielen) zich ingraven in de racebaan en onder obstakels door bewegen. Omdat de punt van de wagen nog boven de grond uitstak kon je tegenstanders opzij rammen als je nog genoeg snelheid had. Zo heeft elk voertuig zijn eigen speciale eigenschappen.

Racen in je eentje, met zijn vieren op de bank of online.

De modus die op Gamescom te spelen was was een online versie van de game. Maar je kunt ook in je eentje racen tegen de computer als je dit wilt. Verder kun je offline tegen maximaal drie andere mensen spelen, gewoon lekker bij jou op de bank. Of je kiest ervoor om online tegen mensen aan de andere kant van de wereld te racen. En vergeet niet de gewone singleplayer mode waarbij je de wereld van de Skylanders ontdekt en tegen vijanden vecht. Een game met flink wat content en replay waarde dus.

Nu zijn we nog benieuwd wat de prijzen van de pakketten zullen zijn. Vooral omdat je niet alleen de Skylanders zelf, maar ook hun voertuigen moet aanschaffen. Gaan deze duurder worden dan de vorige varianten? Dat kunnen we je nog niet zeggen, maar toch kunnen we nu al haast niet meer wachten om deze game in handen te krijgen. Jullie ook?