Creëer je eigen helden in Skylanders Imaginators.

Skylanders is een reeks platform games van Activision waarbij je figuurtjes los kunt kopen en in de game kunt inladen. De game is enorm populair en wordt door veel mensen gespeeld. Zo had de organisatie in 2015 met the Skylanders serie ruim 3 miljard dollar binnen gehaald en ruim 250 miljoen speeltjes verkocht. Dit jaar mochten wij tijdens Gamescom de Skylanders Imaginators uitproberen. Ben jij benieuwd naar de zelfgemaakte Imaginators, lees dan hier over onze speelsessie bij Activision.

Skylanders Imaginators Skylanders Imaginators

Wat is het verhaal achter de Skylanders Imaginators?

Voor diegene die de Skylanders serie niet kent: Skylanders is een platform game die zich afspeelt in een wereld genaamd ‘Skylands’. De Skylanders zijn de helden die proberen de slechteriken ervan te weerhouden de Skylands over te nemen. Eerder in de serie was het al mogelijk om helden gedeeltelijk te veranderen of slechteriken te vangen om er vervolgens mee te spelen. Met Skylanders Imaginators is het nu mogelijk om met behulp van Creatiekristallen je eigen helden te creëren en te customizen.

Wij moesten heel hard lachen toen we een stoer uitziende held zagen met de slogan: “Get ready for…EMOTIONS!”

Al jaren ontvangen de ontwikkelaars van Skylanders tekeningen van fans. Er zitten ontzettend veel fantasievolle en creatieve ontwerpen tussen deze fan-arts. Hierdoor was het al gauw duidelijk dat er behoefte was aan een tool waarmee spelers zelf aan de slag kunnen. Daarom heb je nu de Creatiekristal die een van de 10 benodigde elementen bevatten om een eigen karakter te maken: Earth, Air, Fire, Water, Magic, Tech, Life, Undead, Light en Dark.

Hoe gebruik je een Creatiekristal?

Het maken van een eigen held is simpel. Per Creatiekristal kun je uit een serie Battle Classes kiezen. Je kunt kiezen uit Brawler, Sorcerer, Smasher, Bowslinger, Knight, Quickshot, Sentinel, Ninja, Bazooker of Swashbuckler. Let wel op: per imaginator kun je maar één battle class kiezen. Deze blijft dan voor altijd in het Creatiekristal bewaard.
Dankzij de Imaginator kun je elk detail van je held zelf instellen. Het hoofd, de ogen, de oren, noem maar op. Per onderdeel heb je een aantal beschikbare opties en de rest moet je zien vrij te spelen in de game. Het is ook mogelijk om je held een eigen stem en slogan te geven. De meest grappige teksten kun je samenstellen. Wij moesten heel hard lachen toen we een stoer uitziende held zagen met de slogan: “Get ready for…EMOTIONS!”

Wanneer je je held helemaal vormgegeven hebt kun je deze voorzien van wapens en gear die je held Attack, Defend, Speed en Luck powers geven. Verder kun je ook de kleuren van elk onderdeel apart instellen. Vergeet ook niet de geluidseffecten en muziekjes te kiezen. Als je dit allemaal gedaan hebt, ben je klaar voor het gevecht!

Een heleboel nieuwe sensei in Skylanders Imaginators.

In Skylanders Imaginators is het mogelijk om een sense in de game te laden. Een sensei geeft je zelfgemaakte held verschillende geheime technieken, unlocken onderdelen waarmee je je held kan customizen en geven je held toegang tot verschillende gebieden in de game. In totaal zijn er 20 sensei, waaronder straks ook Crash Bandicoot. Verder zijn er 11 villain sensei, die oorspronkelijk kwaadaardig zijn, maar in Skylanders Imaginators om verschillende redenen vechten voor de juiste kant.

Crash Bandicoot en Dr. Neo Cortex komen op bezoek bij de Skylanders.

Mogelijk is hij alleen bekend bij old school gamers, maar ook Crash Bandicoot is een speelbare karakter in Skylanders. Hoe is hij in Skylands terecht gekomen? Het verhaal gaat zo: Eens per 20 jaar is er een groot feest op de Wumpa eilanden doordat alles op het eiland zich op dezelfde ritme beweegt. Dit feest heet The Synchronization Celebration. Tijdens het feest probeert Dr. Neo Cortex de ritmische energie van het eiland te oogsten voor zijn eigen snode plannen, maar door een grote fout creëert hij juist ‘bad vibes’. Het is dus aan jou, de speler, om de fout van Dr. Neo Cortex te herstellen.

Skylanders Imaginators komt eind dit jaar uit en ook wordt er een Standaard-editie Starterpack beschikbaar gemaakt. Dit pakketje bevat onder andere de game, twee sensei, één Imaginite Creatiekristal, één Skylanders poster en een stickervel. Verder kun je in de Verenigde Staten ook al de uitgebreidere ‘Dark Edition’ of de ‘Crash Edition’ Starterpack met een exclusief Crash-figuurtje pre-orderen.