7 maart aan de slag als burgemeester.

SimCity maakt gebruik van de GlassBox engine.

Hoe speelt de maker van de originele SimCity de nieuwe SimCity? Maxis Studio heeft videogamegenie Will Wright uitgenodigd om de game te spelen voordat hij wordt uitgebracht. Vorige week interviewde Will Creative Director Ocean Quigley over de ontwerpkeuzes achter de game. Lead Designer Stone Librande draait nu de rollen om en ondervraagt Will Wright over hoe hij steden bouwt. Ontdek HIER wat Will, de uitvinder van het genre, vindt van de uitdagingen van stedenbouw.

Deze nieuwe SimCity heeft een ongeëvenaarde simulatiediepte waarmee alles wordt gesimuleerd, van alle Sims in een stad, tot elke kilowatt aan energie die door een stadsregio wordt gepompt. Met dank aan de GlassBox Engine. Door de schaalmodelachtige wereld en de gedetailleerdheid van de simulatie is dit de meest intuïtieve en persoonlijke SimCity ooit gemaakt, waarin je individuele Sims volgt die in hun stad naar hun werk gaan en weer thuiskomen. Het is de meest uitgebreide stadsmanagementsgame tot nu toe met een ongekend groot speelgebied, omdat de gameplay zich uitstrekt over meerdere steden. Je hoeft niet meer in één enkele stad te spelen. Je kunt nu 16 steden tegelijk managen met verschillende specialisaties en de uitdagingen aangaan die daarmee gepaard gaan. Jij bepaalt waar en hoe je speelt.

Voor de eerste keer heeft de game nu ook multiplayermogelijkheden. Dit creëert een nieuwe dimensie, omdat beslissingen invloed hebben op de stad en de regio. Door samen te spelen of tegen elkaar te spelen voor prestaties, ontstaat er een hele nieuwe manier van gamen. Tenslotte is SimCity een live-service die real-time updates simuleert en ze aanbiedt in de vorm van nieuwe uitdagingen en prestaties. Neem het op tegen je vrienden en de hele wereld en strijd om wie bijvoorbeeld de meest vervuilde, of de rijkste stad heeft. Maxis houdt als live-service een voortdurende stroom op gang van nieuwe gameplaymogelijkheden en content. Of je nu alleen speelt, met vrienden, of met de rest van de wereld, SimCity biedt oneindige mogelijkheden. De nieuwe burgemeesters die nodig waren zijn er gekomen. Wat voor soort burgemeester word jij?