Simcity voor de Mac

En eindelijk konden Apple gebruikers SimCity 5 gaan spelen, maar niet zonder slag of stoot. Vanaf dag één kreeg Electronic Arts regen van klachten binnen dat Mac gebruikers het spel niet eens konden spelen. Sommige spelers claimen dat zij het spel niet konden opstarten als het spel in een niet Engelse taal was geïnstalleerd. Of dat spelers het spel niet konden spelen, omdat het al geïnstalleerd was. Kortom alleen maar problemen.

Electronic Arts heeft een SimCity Mac FAQ vrijgegeven om veel voorkomende problemen op te lossen, maar sommige problemen blijven onopgelost. Een dergelijk probleem is dat een Mac die op een OSX 10.7.4 draaide het spel niet konden spelen, terwijl de minimale systeem vereisten 10.7. is. Electronic Arts respons:

 “SimCity requires 10.7.5 minimum (or 10.8.4 if you have a HD3000 graphics chip set) and we are working to update the min spec requirements text on Origin to reflect this requirement.”

De PC versie van SimCity werd op 5 maart gelanceerd en werd onmiddellijk belegerd met problemen, met overweldigende vragen over server crashen van het spel.
De kwestie bleef voor een aantal dagen na de lancering, waardoor EA genoodzaakt was om bepaalde functies tijdelijk uit te schakelen.

Simcity Mac

  • Ik zal het ook eens gaan proberen. Hopelijk gaat het allemaal goed.