Veel gamers in de US kunnen geen verbinding krijgen met de servers

EA werkt hard aan oplossingen, waaronder extra servers

In Amerika, waar Simcity sinds dinsdag verkrijgbaar is, hebben veel spelers problemen. Je moet voor SimCity continu online zijn en verbinding maken met de servers van EA, maar dat lukt dus heel wat spelers niet. Niet zo fijn als je eindelijk je game in huis hebt.

Er waren al de nodige twijfels over de opzet waar EA voor gekozen heeft, namelijk dat je voor het spelen aldoor online moet zijn. Deze problemen maken het er natuurlijk niet beter op.

EA heeft officieel excuses aangeboden op de EA forums. Er wordt hard aan een oplossing gewerkt. Er worden onder andere meer servers opgezet en er wordt goed gekeken naar de bugreports die binnenkomen. De eerste updates zijn ook al uitgebracht.

De spelers die wel zonder problemen kunnen bouwen, hebben in de eerste 24 uur al indrukwekkende cijfers neergezet. In één dag is er al 7,5 miljoen kilometer wegdek, 38 miljoen gebouwen en 40 miljoen kilometer riool neergelegd. Oh, en er zijn al meer dan 18 miljoen brandjes geweest. Dat krijg je van bezuinigen op brandweerkazernes… en daar krijgen Nederlandse spelers meteen de eerste tip.

EA verwacht de problemen nog deze week onder controle te hebben.

Vandaag is de releasedatum voor Nederland. Deze jongen wacht op de Mac versie, maar is heel erg benieuwd naar jullie eerste indruk. Laat een comment achter als je tijd hebt, burgemeesters!

(Via Gamespot)