Door SimCity is Burgemeestertje spelen nog nooit zo leuk geweest.

SimCity komt nu ook met multiplayeroptie

De dag waar burgemeesters al heel lang naar hebben uitgekeken is eindelijk aangebroken. EA kondigt vandaag aan dat de SimCity-bèta plaatsvindt van 25 tot 28 januari. Degenen die zich al hebben aangemeld voor de bèta worden al in aanmerking genomen voor de selectie, maar er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor late deelnemers.

Enthousiaste fans die een voorproefje willen van SimCity kunnen zich nog aanmelden op www.simcity.com/beta tot 20 januari om 22.00 uur*. SimCity is ontwikkeld door Maxis en is vanaf 7 maart verkrijgbaar. Het is nu al mogelijk de game te reserveren.

“Het is altijd een spannend moment als we een game die nog in ontwikkeling is, kunnen delen met de grootste fans nog voordat hij in de winkels ligt,” aldus Lucy Bradshaw, Senior Vice President en General Manager van EA’s Maxis-label. “Door deze bèta kunnen we de online diensten voor SimCity verbeteren zodat de game soepel verloopt en gebruiksvriendelijk is als hij op de markt komt. Ik wil iedereen bedanken die zich heeft opgegeven. We zijn blij dat we een van onze meest geliefde franchises kunnen delen met de fans.”

De SimCity-bèta loopt van 25 januari 18.00 uur tot 28 januari 9.01 uur. De fans krijgen de kans om een uur lang de game te testen** en feedback te geven waardoor we nog even de puntjes op de i kunnen zetten. De online diensten voor SimCity bestaan uit het geven van updates die de game verder ontwikkelen, zodat er een dynamisch platform ontstaat dat zich in de loop van de tijd uitbreidt. Ga voor meer info over de bèta naar www.simcity.com/beta. SimCity is ontwikkeld door de beroemde Maxis Studio in Emeryville.

De game heeft ongekende simulatiediepte. Alles wordt gesimuleerd, van 100.000 individuele Sims in een stad tot elke kilowatt elektriciteit die door een gebied met meerdere steden stroomt. Door de modelstructuur van de wereld en de simulatiedetails is dit de meest intuïtieve en persoonlijke SimCity ooit. Dit is ook de meest uitgebreide stadsmanagementgame waarin gameplay in meerdere steden over verschillende regio’s zorgt voor een groter speelveld.

Speel met één stad of met 16 steden tegelijk met verschillende specialisaties. Jij mag kiezen. Wat voor burgemeester word jij?

De game bevat nu voor het eerst een multiplayeroptie, wat de game een nieuwe dimensie geeft. Beslissingen hebben nu invloed op de stad en de regio, waardoor er nieuwe manieren ontstaan om samen te werken of elkaar tegen te werken, om prestaties te winnen en aan de leiding te komen in de klassementen.

Of je nu in je eentje speelt, met vrienden, of tegen de rest van de wereld, met SimCity heb je een wereld van eindeloze mogelijkheden onder handbereik.