Sim City gaat goed worden

Vorige week was de beta van Sim City. We kunnen nu al zeggen dat het een toppertje gaat worden

Als er 1 game is waar we op de redactie naar uit kijken dan is dat de nieuwe Sim City. Tijdens het spelen van de beta werd al snel duidelijk dat Maxis en EA er alles aan hebben gedaan om Sim City 4 te evenaren of zelfs voorbij te streven. En dat is ze absoluut gelukt.

Sim City moet voor iedereen worden

Tijdens het spelen van de beta werd al snel duidelijk dat het makkelijker is. En dat is niet meteen slechter. Voor gamers die nog nooit aan Sim City zijn begonnen is dit deel geweldig nieuws. Zo word je niet meteen overspoeld met informatie. Je wordt gewoon meegenomen aan het handje. Dat laatste kan voor hardcore Sim City fans een punt van irritatie zijn maar al snel laat Sim City ook de beginners los.

Kromme wegen

Het maken van wegen was in de vorige Sim City er statisch. Je kon alleen maar rechte wegen neerleggen. Eindelijk… eindelijk is hier vanaf gestapt. Het maken van ronde wegen, schuine wegen of kronkel wegen. Het is allemaal mogelijk. Geweldig, want op deze manier kan je als creatieveling weer nieuwe manieren bedenken om steden bouwen. We kunnen nu al niet wachten wat iedereen zal maken!

Sim City

Sim City niet voor iedereen is weggelegd. Je moet immers geduld hebben. Het kost namelijk tijd, veel tijd om een goed stad te bouwen. En eigenlijk is je stad nooit af. Er is altijd wel een verbetering mogelijk. Een nieuwe casino plaatsen, of een politiebureau te upgraden. En als je er zin in hebt, je stad volledig vernielen. In de beta was het alleen mogelijk om een tornado los te laten. Dat gaf al een hoop troep.

Sim City is geslaagd

Wat ons betreft is de beta nu al geslaagd. We kunnen niet wachten om met de volledige game aan de slag te gaan. En daarvoor moeten we wachten tot maart. Apple gebruikers moeten helaas nog wat langer wachten. De game zal voor Apple gebruikers rond de lente uitgebracht worden. Mocht je nou ook een Sim City fan zijn en lijkt het je leuk om dit online te gaan doen, kom dan naar het KIJK-online forum. Hier zitten namelijk al enkele gamers die samen een wereld willen bouwen. Dus als je zin hebt, je bent welkom. Klik hier om naar het forum te gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6DvleqnyDU” width=”620″ height=”360″]