Help Noah om zijn zusje te redden in de wereld van Silence.

Tijdens Gamescom 2016 mochten we een presentatie bijwonen van de point-and-click avonturengame Silence: The Whispered World 2, het vervolg op deel 1 uit 2009 van Marco Hüllen. Deze nieuwe game bevat prachtige artwork, zoals in het vorige deel, maar dan in 3D. Het verhaal draait om de 16 jarige Noah, die op zoek gaat naar zijn zusje Renie in de Whispered World. Veel informatie over de rest van het verhaal is nog niet vrijgegeven, maar wij mochten gelukkig een stukje van de game zien. Ben jij benieuwd naar Silence: The Whispered World, lees dan ons verslag over de presentatie.
Silence Silence

Deze prachtige wereld doet je denken aan tekenfilms als Alice in Wonderland.

De game begint bij Nelie, een jong meisje dat aan het spelen is op straat. Opeens staat haar oudere broer Noah in paniek voor haar neus. Wat begint met een rustige en speelse setting verandert vrijwel meteen in een chaotische en gevaarlijke wereld waar oorlog woedt. Snel trekt Noah zijn zusje mee in een bunker om te schuilen voor luchtaanvallen en vallende bommen. Buiten lijken er geen overlevenden meer te zijn. Nelie, die niet helemaal de situatie lijkt te begrijpen, wilt weer naar buiten om te spelen met haar vrienden. Ze heeft niet door dat de wereld, zoals ze deze kende, volledig is veranderd.

Je merkt bij Silence binnen enkele minuten al dat de makers van de game heel veel aandacht en liefde hebben gestoken in het verhaal en in de personages van Silence.

Wat volgt is een ontroerende interactie tussen een puberende jongen met weinig tact, die er alles aan doet om zijn kleine zusje te troosten. Wanneer Nelie op mysterieuze wijze terecht komt in de fantasie-achtige wereld Silence, gaat Noah achter haar aan om zijn zusje te vinden. In deze wereld loopt hij de meest bijzondere wezens tegen het lijf, die overigens niet allemaal even ongevaarlijk zijn. Je merkt bij Silence binnen enkele minuten al dat de makers van de game heel veel aandacht en liefde hebben gestoken in het verhaal en in de personages van Silence.

The Whispered World 2 is een prachtige game met geweldige artwork en audio.

De oorspronkelijke kracht van de game developers van Silence light bij de graphics van de game. De makers wilden een game maken die voelt als een ontroerende film, met hier en daar een paar humoristische situaties. Qua gameplay is er niet veel bijzonders te zeggen. Je moet als speler namelijk slechts rondlopen en items vinden die je nodig hebt. Silence heeft drie speelbare karakters. De game is ook geschikt voor nieuwe spelers, die deel 1 van Silence niet gespeeld hebben, omdat Silence: The Whispered World 2 een op zichzelf staand verhaal is. Wel zullen de fans van het vorige deel volgens de makers het bekende ‘Silence’ gevoel ervaren.


De makers van dit ontroerende avontuur hebben veel aandacht besteed aan de camera standpunten, die erg vloeiend verwisseld worden, en ook de voice acteurs lijken goed uitgezocht te zijn. Beter dan in het vorige deel. Ook nieuw voor de makers is dat deze game niet alleen uitkomt voor op de PC, maar ook op de consoles. De game bevat gemiddeld 12 uur content. Afhankelijk van je speelstijl kan dit uiteraard langer zijn. Het is namelijk ook mogelijk om de hele wereld te verkennen, waardoor je toch iets langer zoet bent. Silence: The Whispered World 2 komt eind 2016 uit. De game is te spelen met de steamcontroller, op de PC, Xbox One en PlayStation 4.