Sierra is terug!

Sierra komt met King’s Quest en een nieuwe Geometry Wars

Sierra stond aan de wieg van tal van historische games, iconische gamespersonages en even fantastische werelden als ervaringen. Activision Publishing, Inc., een dochteronderneming van Activision Blizzard, heeft bekend gemaakt dat de games van toen zullen terugkomen in een hedendaags jasje. Activision zal onder de vlag van Sierra de handen ineen slaan met indie studio’s die zich bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve, edgy en grafisch verbluffende games. Zo zullen er nieuwe IP’s en hedendaagse herinterpretaties van geliefde Sierra classics verschijnen. Headliners zijn zonder meer een nieuwe King’s Quest, gepland voor release in 2015, en een herinterpretatie van Geometry Wars, die de komende feestdagen verwacht wordt. Bovendien is het team van Sierra druk bezig met het in kaart brengen van andere interessante indie projecten. Wellicht zullen die later dit jaar nog gelanceerd worden of anders in 2015 en later.

King’s Quest is momenteel in ontwikkeling bij de alom gewaardeerde en eigenzinnige studio The Odd Gentlemen (The Misadventures of PB Winterbottom). De game is een volledige herziene uitvoering van de bij fans zo populaire game uit de koker van Sierra. De nieuwe versie zal zowel King’s Quest fans van het eerste uur als een nieuwe generatie spelers aanspreken. De ontwikkelaars bij The Odd Gentlemen zijn zelf grote fans van de originele King’s Quest-serie en vanuit die basis bouwen ze aan een charmant avontuur dat uitblinkt met verbluffend art-work en spannende puzzels. Het interactieve verhaal is even wonderlijk als humoristisch. King Graham wordt vereerd als de grootste avonturier die ooit op aarde heeft rondgelopen en hij deelt zijn belevenissen met zijn nieuwsgierige kleindochter Gwendolyn. Zo ontdekt zij gaandeweg de ware grootsheid van haar grootvader. Naar verwachting maakt King’s Quest zijn comeback in 2015.

Het nieuws over de toekomst van Sierra werd met enthousiasme ontvangen door Ken Williams, de oorspronkelijke oprichter van Sierra.

“We zijn trots op wat we jaren geleden teweeg hebben gebracht met Sierra Online en dit nieuws over de voortzetting van Sierra als een indie-specifiek merk is zeer verheugend,” zegt hij. “We kijken met spanning uit naar hoe de onafhankelijke spirit van Sierra zal voortleven en zijn vooral nieuwsgierig naar wat The Odd Gentlemen van King’s Quest gaat maken!”

Sierra begon in 1979 met een enkele 8-bit Apple II microcomputer. De liefde van oprichters Roberta en Ken Williams voor het vertellen van verhalen in combinatie met nieuwe technologie bracht een revolutie in het genre van de adventure games teweeg. Met het najagen van hun dromen veranderden Roberta en Ken Williams de branche voor altijd en momenteel werkt een hele golf onafhankelijke kunstenaars en entrepreneurs in hun geest verder. Ze hebben dezelfde inventieve houding en maken gebruik van de meest recente technologie om zo verbazingwekkende gaming ervaringen te creëren. De nieuwe Sierra zal hen ondersteunen, daarbij inspelend en gebruik makend van de populariteit van digitale platforms als Xbox Live, PlayStation Network en Steam. Het doel van Sierra is tegemoet te komen aan de specifieke behoeftes van elke indie studio afzonderlijk. Dat kan gaan van het helpen bij game-ontwikkeling tot het assisteren bij PR, marketing en distributie (digitaal/retail). Sierra ondersteunt de onafhankelijke talenten van nu bij de realisatie en creatie van games zoals zij al vele keren eerder deden.

“Het doel van Sierra is om talentvolle indie developers te vinden en helpen bij het ten uitvoer brengen van hun dromen. We willen hun leuke, spannende en/of uitdagende ideeën beschikbaar maken voor gamers én zorgen dat het resultaat zichtbaar wordt, want dat verdienen al die talenten,” zegt Bob Loya, Sr. Director of External Development. “Naast Lucid Games en The Odd Gentlemen zijn we in gesprek met een groot aantal andere indie devs. Binnenkort komt er meer spannend nieuws beschikbaar en we kunnen niet wachten om dat te delen.”

De eerste titel die onder de vlag van Sierra verschijnt, is Geometry Wars3: Dimensions, ontworpen door het team van Lucid Games. Geometry Wars3: Dimensions is een nieuwe stap op het pad van de razendsnelle en levendige gameplay waar Geometry Wars zo geliefd om is bij fans. In de game spat het van de 3D actie. Daarnaast wordt voor het eerste in de geschiedenis van de franchise zowel een cooperative als competitive multiplayer geboden, náást een full single-player met vijftig unieke uitdagingen en meer dan tien battle modi – vijf ervan zijn splinternieuw. De dynamiek van Geometry Wars3: Dimensions is ongekend en zo wordt spelers elke keer dat ze de game spelen een nieuwe ervaring geboden. Volgens de planning wordt Geometry Wars3: Dimensions later dit jaar gelanceerd.

“Dankzij Sierra kunnen we Geometry Wars3: Dimensions op meer platforms dan ooit delen,” zegt Pete Wallace, Studio Head, Lucid Games. “We vinden het fantastisch om met het indie team van Sierra te werken, want zo maken we de next generation van Geo Wars gameplay voor onze toegewijde en gepassioneerde fans beschikbaar. We kijken ernaar uit om iedereen online te zien!”