Shiftlings geeft een grappige draai aan physics-based puzzle platform games

Sierra lanceert Shiftlings voor current-gen consoles en PC. De side-scrolling puzzle platform game is ontwikkeld door de onafhankelijke studio Rock Pocket Games.

Shiftlings geeft een grappige draai aan physics-based puzzle platform games. De hoofdrolspelers zijn namelijk twee buitenaardse ingenieurs die met elkaar verbonden zijn via een luchtslang tussen hun ruimtepakken. Door lucht heen en weer te blazen kunnen de Shiftlings hun pakken opzetten of leeg laten lopen om door nauwe doorgangen te kruipen, zware objecten te verplaatsen en enorm hoog te springen terwijl ze elkaar stap voor stap meeslepen in de game.

Shiftlings bevat meer dan 50 levels. Als speler reis je door vijf astronomische werelden en zo ontdek je allerlei collectibles. Je kunt de game alleen spelen, door beide komische helden te besturen, of samen met vriend voor de online of local two-player cooperative multiplayer kiezen.

De game heeft als setting een intergalactische reality TV show. De cartoonachtige presentatie leent zich perfect voor de humor in Shiftlings. In het avontuur ben je als speler zowel deelnemer als toeschouwer.

Shiftlings.1

Shiftlings.2