Shiftlings is een physic-based puzzle platform game

Sierra kondigt vandaag aan dat het met Rock Pocket Games zal samenwerken om Shiftlings uit te brengen. De puzzle platformer van de Noorse ontwikkelaar verschijnt komende lente op consoles, PlayStation 4 en Xbox One, en PC.

“Shiftlings was zo’n game waarvan we tijdens het spelen al direct wisten dat we er mee wilden werken,” zegt Bob Loya, Sr. Director of External Development bij Sierra. “De originele kijk van Rock Pocket’s op de puzzle platform game past perfect in Sierra’s filosofie. We willen de grote indie-talenten binnen de wereld van ontwikkelaars toegang bieden tot de tools en platforms die ze nodig hebben om hun creaties met de wereld te delen.”

Shiftlings speelt zich af in een intergalactische reality show. Het is een eigenzinnige puzzle platformer over twee bewaarders van de ruimte. Al rondreizend krijgen ze allerlei ingewikkelde zaken om op te lossen. De speciale draai in Shiftlings is dat de twee rare snuiters met elkaar verbonden zijn door middel van een luchtslang. Hierdoor kunnen ze altijd razendsnel lucht heen en weer verplaatsen tussen hun ruimtepakken. Ook kan één persoon zich met deze slang enorm in omvang en gewicht laten toenemen. Gevolg is wel dat ze dan minder mobiel zijn, maar tegelijk ontstaan er zo óók andere mogelijkheden om doelen te bereiken of nieuw terrein te ontdekken. Het complete avontuur is beschikbaar voor single-player, two-player local en online cooperative multiplayer waar onze onverschrokken helden liefst 50 levels veroveren, verspreid over vijf unieke werelden.