Sid Meier's Civilization Beyond Earth.1

Het nieuwe sci-fi deel in de bekroonde Civilization franchise onderzoekt de toekomst van de mensheid

2K en Firaxis Games hebben vandaag aangekondigd dat Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth, een nieuwe science fiction-toevoeging aan de bekroonde Civilization franchise, nu ontwikkeld wordt door Firaxis Games voor Windows PC. Het spel zal ook op Mac en Linux verschijnen via Aspyr Media. De release van Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth staat gepland voor dit najaar. De game stuurt spelers op expeditie weg van de aarde om hun mensen een vreemde planeet te laten ontdekken en koloniseren en een nieuwe beschaving te stichten.

Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth zal de ontwikkeling van de menselijke beschaving ver voorbij de traditionele tijdlijn van de Civilization game lanceren, door de toekomst van de mensheid op een buitenaardse wereld te ontdekken. Voor het eerst zullen spelers partijen leiden die verdeeld zijn door botsende culturen en hun nieuwe beschavingen zo ontwikkelen dat deze hun gekozen lot weerspiegelen. Spelers zullen een reeks nieuwe gameplay-mogelijkheden ervaren, inclusief niet-lineaire technologische voortgang, verdere mogelijkheden voor het customizen van specifieke groepen en een complete alien wereld die zelfs de identiteit van elke groep sterk zal veranderen, afhankelijk van hun keuzes.

“Civilization gaat zijn 24ste jaar in en heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als een van de grootste en langstlopende franchises in de geschiedenis van videogames,” aldus Christoph Hartmann, president van 2K. “Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth bouwt verder op dat succes door de serie in nieuwe richtingen te duwen en spelers een ongewisse toekomst op een vreemde planeet te laten ontdekken.”

“Het Civ team was opgewonden dat zij het verhaal van Civilization mochten voortzetten in de toekomst, omdat het team daarmee los kan breken van historische context,” aldus Sid Meier, director of creative development bij Firaxis Games. “We hebben onze fans altijd het verleden van de mensheid laten creëren, en Civilization: Beyond Earth stelt ze nu in staat om de toekomst te creëren.”

De belangrijkste features van Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth zijn:

– Voed het avontuur: Spelers stellen een culturele identiteit vast, kiezen een leider en sponsoren een expeditie door een ruimteschip, vracht en kolonisten te verzamelen met een aantal keuzes die direct invloed hebben op de startomstandigheden zodra ze arriveren op de nieuwe planeet.

– Buitenaardse wereld: Spelers ontdekken de voordelen en gevaren van een nieuwe planeet, met gevaarlijk terrein, mystieke bronnen en vijandige levensvormen die compleet anders zijn dan op aarde. Ze bouwen buitenposten, graven oude buitenaardse relikwieën op, bedwingen nieuwe levensvormen, ontwikkelen bloeiende steden en zetten handelsroutes op om welvaart voor hun mensen te creëren.

– Nieuw Technologie Web: Reflecterend op vooruitgang in een onzekere toekomst, vindt er ook technische progressie plaats door middel van een aantal non-lineaire keuzes die invloed hebben op de ontwikkeling van de mensheid. Het “Tech Web” is opgebouwd rond drie uitgebreide thema’s, elk met een eigen overwinningsconditie.

– Nieuw Quest Systeem: De quests zijn doordrenkt met verhalen over de planeet en helpen spelers hun weg te vinden in een reeks extra missies die bijdragen aan het verzamelen van middelen, het upgraden van units en de vooruitgang in het spel.

– Nieuwe Ruimte Laag: Spelers bouwen en implementeren geavanceerde militaire, economische en wetenschappelijke satellieten die strategische aanvallen en verdediging bieden, evenals mogelijkheden voor ondersteuning uit de ruimte.

Sid Meier's Civilization Beyond Earth Boxart