Shiny Pokémon

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire verschijnen beide op 28 november

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekend gemaakt dat spelers gedurende een beperkte tijd een speciale Shiny Beldum met een Metagrossite megasteen, ook wel “Mega Stone” genoemd, kunnen krijgen bij de Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire videospellen als deze op 28 november 2014 in Europa worden geïntroduceerd. Deze Shiny Beldum zal evolueren tot Shiny Metang en dan tot Shiny Metagross. Spelers kunnen de kracht van de megasteen inzetten en Shiny Metagross mega-evolueren tot Shiny Mega Metagross. De nieuwe spellen voor de Nintendo 3DS-familie bevatten ook nieuw onthulde megageëvolueerde Pokémon, met inbegrip van Mega Altaria, Mega Salamence en Mega Lopunny. Fans kunnen deze megageëvolueerde Pokémon in actie zien en andere nieuwe scènes in een spiksplinternieuwe gametrailer onder aan dit bericht.

Sta in de spotlights bij de spectaculaire Pokémon wedstrijd

Als spelers eenmaal zijn aangekomen bij de “Pokémon Contest Spectacular”, de spectaculaire Pokémon wedstrijd van de regio Hoenn, kunnen zij hun Pokémon laten meedoen in vijf verschillende wedstrijdcategorieën-Coolness, Beauty, Cuteness, Cleverness en Toughness-waarin de Pokémon wordt beoordeeld op een van deze vijf kwaliteiten. Bijvoorbeeld in een Toughness wedstrijd zal een Pokémon aanvallen laten zien om zijn Toughness kwaliteit te showen. Bij de demonstratie van een aanval zoals Flying Press zal het publiek uit zijn dak gaan, maar een Play Nice aanval zal waarschijnlijk niet zo’n enthousiasme veroorzaken. Hoe enthousiaster het publiek wordt, des te meer de Pokémon zijn aantrekkingskracht kan vergroten.

Nadat zij voor de eerste keer hebben meegedaan aan de spectaculaire Pokémon wedstrijd, ontvangen Trainers hun eigen Cosplay Pikachu, die uniek is doordat deze aanvallen kent die een normale Pikachu niet kan leren en gebruiken in het gevecht. Pikachu Rock Star, bijvoorbeeld, kent de Steel-type aanval Meteor Mash, en Pikachu Pop Star kan Draining Kiss gebruiken in een gevecht, een Fairy-type aanval die effectief is tegen Dragon-type Pokémon. Pikachu, Ph.D., kan de Electric-type aanval Electric Terrain leren, terwijl Pikachu Belle de prachtige Ice-type aanval Icicle Crash leert. Pikachu Libre, tot slot, kan vechten met Flying Press, een krachtige Fighting-type aanval.

Spelers kunnen Pokémon laten meedoen in wedstrijden met meerdere spelers tegen vrienden, foto’s maken van elke show, fans verzamelen die bij de ingang van elke wedstrijdzaal verschijnen en een Pokémon van een speler helpen bij toekomstige wedstrijden.

Nieuwe megageëvolueerde Pokémon

Vandaag zijn drie nieuwe megageëvolueerde Pokémon bekend gemaakt: Mega Altaria, Mega Salamence, en Mega Lopunny. Mega Altaria wordt een Dragon- en Fairy-type en krijgt de Pixilate Ability, die Normal-type aanvallen verandert in Fairy-type aanvallen. Mega Altaria krijgt ook veel meer kracht in zijn Attack en Special Attack stats en een toename in zijn Defense. Mega Salamence’s Defense stat stijgt, en hij krijgt de Aerilate Ability, waardoor Normal-type aanvallen veranderen in Flying-type aanvallen. Mega Lopunny krijgt de Scrappy Ability, die Ghost-type Pokémon kwetsbaar maakt voor Mega Lopunny’s Normal-type en Fighting-type aanvallen. Mega Lopunny krijgt ook een veel grotere Attack stat en Speed stijging, waardoor deze nog formidabeler wordt in gevechten.

Horde-ontmoetingen komt terug in de regio Hoenn

De populaire functie horde-ontmoeting uit Pokémon X en Pokémon Y komt terug in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire. Deze keer zullen horde-ontmoetingen niet beperkt zijn tot wilde Pokémon-ontmoetingen, omdat hordes van vijandelijke trainers nu in groepen van maximaal vijf kunnen verschijnen, waardoor de winnende trainers zelfs nog meer Experience Points krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=hFZuWPXPcyI” width=”620″ height=”360″]