Sherlock Holmes heeft een rol in nieuwe Ace Attorney, samen met een jonge, vrouwelijke Watson

The Great Ace Attorney… zo heet de nieuwe game in de Ace Attorney serie. En onze super advocaat krijgt hulp uit een onverwachte hoek. Jazeker, Sherlock Holmes heeft een rol in deze 19e eeuwse spin-off, samen met acht jaar jong meisje die de rol van Watson vertolkt. Althans, dit is wat de Japanse site Game Jouhou toch bekend maakt.

De game is een nieuw deel in de Ace Attorney serie, en de start van een nieuwe, verse verhaallijn. De game speelt zich af in de Japanse Meiji Periode (1868-1912) en de hoofdrolspeler is een vroege voorvader van Phoenix Wright, genaamd Ryuunosuke Naruhodo. De game komt uit voor de 3DS en heeft op het moment alleen maar een Japanse release in de planning staan.

Doordat de serie niet alleen een nieuw hoofdpersonage, maar ook een nieuwe setting krijgt zal de game heel anders aanvoelen dan de voorgangers. Dit belooft Shu Takumi, de bedenker en regisseur van de Ace Attorney serie.
Wat denken jullie van een nieuw jasje voor deze bewezen franchise? Een slimme zet? Of een stap de verkeerde richting op?