Pas altijd goed op wie je toelaat met Share Play!

Onlangs is de PlayStation 4’s Share Play functie in opspraak gekomen omdat een verschrikkelijk gemeen persoon via de functie misbruik heeft gemaakt van de naïviteit van een 11-jarige gamer. Dit alles werd via Twitch live uitgezonden en gaat inmiddels als een lopend vuurtje rond.

Destiny speler Cuckooknight besloot een vreemdeling toegang te geven tot zijn PlayStation 4 om hem een speciale glitch te tonen. De glitch in kwestie zou er voor zorgen dat zijn Guardians zonder enige moeite een hoger level zouden bereiken. De dader wist Cuckooknight te overtuigen om even bij zijn console weg te lopen en tijdens deze korte afwezigheid werden twee van Cuckooknight’s Guardians (een level 31 Titan en level 26 Warlock) zonder pardon verwijderd. Zijn derde personage, een level 23 Hunter, raakte ook nog eens zijn enige Exotic wapen kwijt. Het kereltje wist nog net op tijd zijn PlayStation 4 uit te drukken, maar het grootste kwaad was al geschied. Aan het einde van de video hoor je een huilend kind en dat is natuurlijk enorm treurig.

Cheaten is niet okay!

Binnen de Destiny community zijn nu twee kampen ontstaan. De ene groep toont medeleven en wenst de dader, naast allerlei vreselijke ziektes, de dood, maar de andere groep veroordeelt de 11-jarige omdat deze probeerde te cheaten en een vreemdeling geen toegang had moeten verschaffen tot zijn PlayStation 4. Wettelijk gezien is Cuckooknight overigens ook nog te jong om Destiny te spelen en heeft hij eigenlijk niets te zoeken in een game voor spelers van 16 jaar en ouder. Bungie kan er verder ook helemaal niets aan doen omdat dit tegen hun beleid is en het slachtoffer bovendien gewillig toegang heeft gegeven. Wat vinden jullie hier nou van? Persoonlijk ben ik van mening dat beide partijen fout zitten. Wat de dader heeft gedaan is gewoonweg onacceptabel en bijzonder kwaadaardig, maar het slachtoffer probeerde vals te spelen en dat vind ik ook niet kunnen. De video is inmiddels door de moeder van het slachtoffer geblokkeerd en kan helaas niet meer getoond worden. Dit had Bungie er over te zeggen:

Please be careful out there, kids. Bungie has some ideas for how we can make regrettable deletions like these less permanent. While we plan the right course of action (and build out new game features), protect your Guardians from sleazy online jerks – or dogs that step on your controller.

 • Waar kan ik deze video vinden? Ben nu wel nieuwsgierig geworden. Anyway het is natuurlijk te gek voor woorden dat je iemand zoiets flikt. Komt een beetje over als je voordeur open laten staan, boodschappen gaan doen en dan raar opkijken dat je huis is leeg gehaald. Als het kereltje zijn cloud functie heeft aanstaan kan hij alles zo weer downloaden volgens mij.

  • Nee, dat kan niet. Als je personages zijn verwijderd is dit tot op heden permanent. Bungie kan namelijk niets teruggeven als de data eenmaal van hun servers is verwijderd.

   De video is niet meer beschikbaar omdat de moeder van het slachtoffer opeens de video heeft geblokkeerd, terwijl zij de video juist openbaar had gemaakt.

   • Dat klinkt idd logisch! Wel raar, dat een moeder haar eigen kind zo neerzet op het internet.

    • Nino

     Ze hoopte op sympathie, maar kreeg voornamelijk negatief commentaar. Plus, Bungie kon de items van haar zoon niet teruggeven omdat dit tegen hun beleid is. Leuk geprobeerd!

     Ik geloof dat de community inmiddels al heeft geholpen om het kereltje te powerlevelen.

     • Kijk eens aan! Dat is een mooi gebaar vanuit The Community!!! +1