SEGA onthult meer details over de Sonic Boom-games die speelbaar zijn op E3 2014

Sonic Boom Rise of Lyric en Sonic Boom Shattered Crystal verschijnen in november

Volgende week wordt tijdens de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles een heel nieuwe Sonic gepresenteerd, met speelbare versies van twee Sonic Boom-games die exclusief verschijnen voor Wii U en de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen. Nintendo of Europe zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop, marketing en distributie van deze spellen in Europa en Australië, terwijl SEGA de uitgever blijft. De nieuwe spellen Sonic Boom Rise of Lyric voor Wii U, ontwikkeld door de in Los Angeles gevestigde studio Big Red Button, en Sonic Boom Shattered Crystal voor Nintendo 3DS, van Sanzaru Games uit San Francisco, introduceren naast nieuwe spelmogelijkheden ook de sluwste en gevaarlijkste vijand uit de geschiedenis van Sonic Lyric. In beide spellen moeten Sonic en zijn vrienden- Tails, Knuckles, Amy en het nieuwe teamlid Sticks- samenwerken om het op te nemen tegen hun sterkste vijand ooit. Lyric is een reusachtig en monsterlijk slangachtig wezen uit de Oudheid. Dit technologisch hoogbegaafde meesterbrein gebruikt een geavanceerd robotpantser om zijn snode daden uit te voeren. Om een kans te maken tegen deze formidabele vijand zullen Tails, Knuckles, Amy en Sticks hun krachten moeten bundelen. Elk personage moet zijn of haar unieke talenten en vaardigheden optimaal benutten om te voorkomen dat Lyric een robotleger creëert en daarmee de wereld vernietigt. Er heeft nog nooit zo veel op het spel gestaan, en alleen een hecht team maakt kans om Lyric te overwinnen.

Zowel Sonic Boom Rise of Lyric als Sonic Boom Shattered Crystal maken optimaal gebruik van de unieke gameplay-mogelijkheden van de systemen waarop ze verschijnen. Beide versies laten spelers een nieuw hoofdstuk in het Sonic Boom-universum beleven, met elk een eigen spannend en meeslepend verhaal. Sonic Boom Rise of Lyric heeft als basis CRYENGINE, de baanbrekende 3D – speltechnologie van Crytek, één van de grote innovators in de industrie. Als eerste Wii U-spel dat deze technologie gebruikt, zal Sonic Boom: Rise of Lyric ongekend fraaie omgevingen en rijk gedetailleerde landschappen in beeld toveren.

Sonic Book Rise of Lyric

Sonic Boom: Rise of Lyric voor Wii U levert een andere ervaring dan eerdere spellen in de Sonic-serie. Door de gedetailleerde levels en nadruk op de unieke vaardigheden van de personages krijgt het spel het gevoel van een action- adventure, waarbij spelers meer ruimtedan ooit krijgen om omgevingen te verkennen en met hun unieke personages te strijden tegen de dodelijke, slangachtige Lyric, voordat deze eeuwenoude vijand zijn leger gereed heeft. Het spel daagt spelers uit met spectaculaire speedruns, maar de focus ligt dit keer meer op intense gevechten en gloednieuwe spelmogelijkheden, zoals die van de Enerbeam. Met dit nieuwe, elektrisch geladen koord, kunnen spelers zich als nooit eerder door de wereld verplaatsen. Met de Enerbeam kunnen personages over gaten slingeren, zich over afgronden trekken, alternatieve routes verkennen, vijanden weggooien of hun schilden afpakken.

Sonic Boom Shattered Crystal

Sonic Boom: Shattered Crystal voor Nintendo 3DS en Nintendo 2DS is een opzichzelfstaand avontuur dat de belangrijkste personages, gebeurtenissen en achtergrondverhalen van het Sonic Boom-universum aanvult met exclusieve omgevingen en personages. Voor het eerst kunnen spelers de rol aannemen van Sticks, het nieuwste teamlid dat een belangrijke rol speelt in het verhaal, nadat zijn beste vriend Amy is ontvoerd door de eeuwenoude vijand Lyric. Terwijl het Wii U-spel is gebaseerd op action-adventure en verkennen, ligt in Sonic Boom: Shattered Crystal een grotere nadruk op platformactie en puzzels. In de Nintendo 3DS- versie kunnen spelers unieke voorwerpen verzamelen die via draadloze communicatie speciale content ontgrendelen in de Wii U-versie. Sonic Boom, dat reeds eerder dit jaar door SEGA werd aangekondigd, is een nieuwe tak in het Sonic- universum dat naast de games ook de allereerste computergeanimeerde tv-serie van Sonic voorstelt. Deze serie word door Cartoon Network uitgezonden in de VS en door Canal J en Gulli in Frankrijk, met een wereldwijde uitrol die later bekend zal zijn. De vooraanstaande speelgoedpartner TOMY zal het universum uitbreiden met een robuust aanbod aan merchandise. Anders dan bij eerdere Sonic-avonturen, zullen de Sonic Boom-games nauw aansluiten op de tv-serie, waarbij vele verhaallijnen en personages in beide formaten overeenkomen.