Seasons After Fall is een onverwachte topper!

Zo nu en dan verlangen we bij Kijk-online naar zo’n heerlijke ouderwetse platform/ puzzel game waarin je urenlang kan vertoeven. En laat Swing Swing Games nou net de indie studio zijn die in dit verlangen kunnen voorzien. Seasons After Fall, alweer hun derde titel, is een spel die er ten eerste prachtig uit ziet en ook nog eens een hele lading leuke gameplay bevat. Recept voor succes? Wij schreeuwende volmondig ja, aangezien Seasons After Fall wat ons betreft een onverwachte topper is. Wat is er dan zo leuk aan?

Seasons After Fall winter Seasons After Fall fall gameplay

Neem bezit van een avontuurlijke vos

Veel wou Swing Swing Games niet over het verhaal van de game onthullen, maar dat was helemaal niet erg. Zodra een van ons de controller vast greep werden we onmiddellijk mentaal naar de magische wereld van Seasons After Fall getransporteerd om daar voor altijd te blijven. Dat mocht helaas niet, maar we hebben er zeker een tijdje rond kunnen hangen. Wat we weten is dat een geest het lichaam van een vos over neemt en deze gebruikt om de krachten van de seizoenen te verzamelen. Dit gaat echter niet zomaar, want elk seizoen heeft een Guardian. Tijd om ze allemaal te verzamelen en balans terug te brengen naar de wereld van Seasons After Fall.

Onze geliefde vos heeft geen naam…

Juist, want een vos heeft ook helemaal geen naam nodig. Wat deze juist wel nodig heeft is vier ledematen om mee te kunnen rond bewegen, en een blaf om bepaalde dingen te activeren. Het rennen werkt perfect en het is mogelijk om via allerlei omgevingselementen rond te navigeren. Maar de grote kracht is te vinden in de verschillende seizoenen. De eerste Guardian die we tegen kwamen was een kolossale grizzly beer. Gelukkig was deze zo mak als een lammetje en schonk hij ons de kracht van de winter.

Naast daadwerkelijke gameplay functies zorgen de seizoenen vanzelfsprekend ook voor een hele specifieke sfeer.

Dankzij de kracht van de winter konden we nu water bevriezen en sneeuw inzetten om op moeilijke plekken te komen. En hier door veranderde de wereld natuurlijk ook meteen. Puzzels los je op door de juiste seizoenen te gebruiken en voor je het weet gaat het allemaal heel “natuurlijk”. Pun intended! Naast de koude winter mochten we ook aan de slag met de herfst. Dit seizoen speelde natuurlijk weer heel anders en gaf de game meteen veel meer oranje en gele tinten. Dus naast daadwerkelijke gameplay functies zorgen de seizoenen vanzelfsprekend ook voor een hele specifieke sfeer.

Swing Swing Games weet hoe ze het beste uit graphics kunnen halen.

Als je van handgetekende graphics houdt zit je met Seasons After Fall helemaal goed. Er zijn namelijk maar weinig games die er zo mooi uit zien. Welke dit zijn gaan we niet zeggen omdat we ze niet met elkaar willen vergelijken. Seasons After Fall verdiend het namelijk om vanuit een neutraal perspectief bekeken te worden. De wonderlijke wezens zijn prachtig getekend en overal hangt een magische sfeer. En vooral met getekende personages is het nogal een karwei om dit mooi te animeren. Ondanks de lagere hoeveelheid frames zag ons vos je er gelukkig fantastisch uit. Rennen, springen, blaffen, het was een lust voor het oog.

Give us Seasons after Fall!

Vanaf 5 september zal Seasons after Fall al in de winkelschappen liggen en dat is natuurlijk geweldig nieuws. Na zo’n lange wachttijd zijn we blij dat Swing Swing Games, die overigens maar uit een team van zes man bestaan, hun derde titel eindelijk kunnen uit brengen. Wij halen dit kleurrijke avontuur zeker in huis, nu jullie nog!