Scribblenauts Unlimited nu uit op PC, nu wachten op release op Nintendo 3DS en Wii U.

Wees creatief met de object editor.

Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt een Nederlandse release aan van Scribblenauts Unlimited voor PC. Scribblenauts Unlimited is een nieuwe game die verder bouwt op de hit videogame franchise, waarin spelers worden uitgedaagd om creatieve oplossingen voor problemen tot leven te wekken in de game. Van de populaire Scribblenauts serie zijn tot op heden meer dan vijf miljoen games verkocht – en is dit een van de meest succesvolle videogame franchises. Scribblenauts Unlimited, gecreëerd en ontwikkeld door 5TH Cell, is nu beschikbaar voor PC via Steam.

Scribblenauts Unlimited brengt onbeperkte creativiteit, grenzeloze ontdekkingsmogelijkheden en plezierige, sociale elementen die een originele game ervaring voor fans van alle leeftijden biedt. De game bevat een enorme side-scrolling open wereld met high-definition, met de hand getekende landschappen en objecten waarmee spelers Maxwell, de held van de game, helpen bij het oplossen van verschillende puzzels en uitdagingen. Spelers doen dit door het opschrijven van alle objecten die ze maar kunnen bedenken. Spelers leren ook over het achtergrondverhaal van Maxwell’s ouders, zijn tweelingzus Lily en hoe Maxwell zijn magische notitieboek heeft gekregen.

Scribblenauts Unlimited bevat een nieuwe “Object Editor” functie, die de creativiteit in het spel vergroot door spelers dezelfde tools te geven als de ontwikkelaar, waarmee spelers hun creaties kunnen maken, benoemen en online delen. Spelers bouwen zelf objecten vanuit het niets of passen ieder object in-game aan door het instellen van de eigenschappen hoe het object zich gedraagt. Ze kunnen ook het uiterlijk aanpassen door het formaat te wijzigen, het object uit elkaar te halen en aanpassingen te doen in vormen en kleur. Deze zelf ontwikkelde objecten kunnen met alle spelers gedeeld worden om ook in hun wereld te gebruiken. Eerder verzamelde objecten en zelf ontwikkelde creaties van spelers kunnen worden bewaard in Maxwell’s ‘magische rugzak’ voor eenvoudige toegang en toekomstig gebruik.