Vannacht zaten we er klaar voor, werd de PlayStation 4 onthuld?

Niet iedereen was weggeblazen door de persconferentie.

Vannacht was het dan eindelijk zover. Iedereen bij kijk en wie kijk lief heeft zat gezamenlijk in een Skype chat gespannen af te wachten wat er vanaf klokslag 00.00 zou gaan gebeuren en wat we zouden gaan zien.

Ten eerste willen wij je melden mocht je de stream via kijk-online.com hebben bekeken en de stream was vaak erg aan het hangen; dan bieden wij onze excuses daarvoor aan. Hieronder een beknopte samenvatting.

Wat heeft Sony ons gisteren nou eindelijk gebracht. De PlayStation 4 werd eindelijk aangekondigd en daar zaten we natuurlijk allemaal op te wachten. De PlayStation 4 zou nu meer weg hebben van een PC waardoor het voor ontwikkelaars makkelijk wordt om games te ontwikkelen dan op de PlayStation 2 en PlayStation 3. De PlayStation 4 gaat gebruik maken van een X86 CPU, een PC GPU, 8GB intern geheugen en een standaard hardeschijf. Het apparaat is verder voorzien van een Blu-ray drive, Bluetooth 2.1, USB 3.0 poorten en internet. Wij hebben een plaatje van specs voor je waarin precies alles te zien is.

PlayStation4Specs

Wat ook leuk is is dat als je straks een game speelt op de PlayStation 4 en je via een standby-stand gewoon verder gaat met de game waar je gebleven was.

Gisteren hebben we ook mogen kennis maken met de nieuwe Dual Shock 4 controller. De controller heeft twee analoge sticks, actieknoppen, schouderknoppen, touchpad, speaker, koptelefooningang en meer. Bekijk hieronder de specs.

Knoppen etc:

– PS button, SHARE button, OPTIONS button
– Directional buttons (Up/Down/Left/Right)
– Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square)
– R1/L1/R2/L2 button, Left stick / L3 button, Right stick / R3 button, Pad Button- Touch Pad 2 Point Touch Pad,
– Click Mechanism, Capacitive Type
– Motion Sensor Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, threeaxis accelerometer)

Andere kenmerken:

– Light Bar, Vibration, Built-in Mono Speaker
– Ports: USB (Micro B), Extention Port, Stereo Headset Jack
– Wireless Communication Bluetooth Ver2.1+EDR
– Battery Type Built-in Lithium-ion Rechargeable Battery Voltage DC3.7V (tentative) Capacity 1000mAh (tentative)

PlayStation4Joypad

Remote play via de PlayStation Vita kwam ook aan bod. Stel je bent een game aan het spelen op de TV en je vriendin wil Goede tijden, slechte tijden zien en ze zeurt de hele tijd aan je hoofd. Dan is het nu zo dat je op je PlayStation Vita verder kunt gaan met de game en de Playstation 4 uit kan zetten. Hmmm, bij welk systeem hebben wij dit nou al eerder gezien….

De PlayStation Eye werd niet geshowed maar we hebben wel de specs en een plaatje:

– External Dimension Approx. 186mm x 27mm x 27mm (width x height x depth)
– (tentative)
– Weight Approx. 183g (tentative)
– Video Pixel (Maximum) 1280 x 800 pixel x 2
– Video Frame Rate 1280×800 pixel @ 60fps
– 640×400 pixel @ 120fps
– 320×192 pixel @ 240fps
– Video Format RAW, YUV (uncompressed)
– Lens Dual Lenses, F value/F2.0 fixed focus
– Capture Range 30cm~∞
– Field-of-View 85
– Microphone 4 Channel Microphone Array
– Connection Type PS4 dedicated connector (AUX connector)
– Cable Length Approx. 2m (tentative)

PlayStation4Eye

Onthou dat alle specs, van zowel de PS4, Dualshock 4 en PlayStation Eye eventueel nog kunnen veranderen.

Hoe zit het nou met Backward Compatibility oftewel kan ik mijn PlayStation 3 spellen nog op de PlayStation 4 spelen? Via Gaikai is het straks mogelijk om je PlayStation 1, 2 en 3 games te streamen naar je PlayStation 4. De PlayStation 4 zal de discs van de PlayStation 3 (en 1 en 2) niet kunnen draaien. We weten op dit moment ook niet of je de game straks weer voor een klein bedrag opnieuw moet kopen of hoe dat gaat werken.

Werden er ook games geshowed? Ja, we hebben demo’s gezien van Killzone Shadow fall, Driveclub, Infamous: Second Son, The Witness, Deep Down, Watchdogs en Destiny. Diablo 3 werd aangekondigd voor de PlayStation 3 en 4. Een Final Fantasy kon ook niet uitblijven op de PlayStation 4 en daar zullen we meer van gaan zien op de E3. Techdemo’s kwamen trouwens ook aan bod en die kwamen van Quantic Dream, Media Molecule en Square Enix.

Nu zijn de belangrijkste vragen natuurlijk: wanneer komt de PlayStation 4 uit en wat is de prijs? De Playstation 4 zal in Holiday 2013 verschijnen (wij denken dat dit alleen voor Amerika geld, persconferentie werd namelijk ook in Amerika gehouden) en een prijs is op dit moment nog niet bekend.

Tot zover de beknopte samenvatting en bekijk in onze andere post naar beelden van de games en techdemo’s die vannacht werden geshowed. Laat eens weten wat jij van de PlayStation onthulling vond vannacht.

(Bron van specs: CVG)