Saints Row 4

Gister werd bekend dat het vervolg op Saints Row 4 gebanned zal worden in Australië.

De Australian Government Classification Board(AGCB) geeft aan dat bepaalde elementen in de Saints Row 4 niet door de beugel kunnen. Het zou hier gaan om een wapen wat in de game verwerkt zit en het feit dat er in de game drugs word gebruikt.

Het wapen wat bekend staat als de ‘alien anal probe’ zou in de achterkant van de tegenstander gestoken moeten worden die vervolgens gelanceerd word.  De onderkant van het wapen lijkt op een handvat van een zwaard en de bovenkant lijkt een grote dildo. De AGCB geeft aan dat een wapen dat ontworpen is om de anus van een vijandelijk karakter binnen te dringen een visuele misleiding van sexueel geweld wat niet werkelijk is en uit context is gerukt en de game zal daarom geen PEGI krijgen. Wel wordt aangegeven door Deep Silver dat op het moment van inbrengen het beeld wel netjes vervaagd word.

Het gebruik van drugs in de game word door AGCB ook niet getolereerd. Saints Row 4 zou een optionele missie hebben waarbij de speler drugs krijgt. Door deze ‘space crack’ te roken zou de speler super krachten krijgen en de game dus makkelijker worden.  Volgends de AGCB is er een slechte vergelijking tussen de ”alien drugs” en de real-world drugs. Ze geven aan dat het label ‘drug’ vaak gebruikt word voor real-world drugs zoals cocaïne en heroine. Deep Siliver heeft al aangegeven de Retail code van de game aan te passen zodat deze alsnog verkocht kan worden in Australië.

Al om al lijkt AGCB niet geshoked te zijn door de content van de game maar door de niet oprechte content in de Saints Row 4 ! Wat vinden jullie? Gaat het nu een beetje te ver?