Ryse Son of Rome naar de PC

Crytek’s adembenemende Xbox One launch-titel komt later dit jaar naar PC met ondersteuning voor 4K-resolutie

Ryse Son of Rome komt deze herfst naar PC. Terwijl Crytek de game op digitale kanalen zal uitgeven, wordt er samengewerkt met uitgeverspartner Deep Silver voor de fysieke distributie van de retail versie. Verder zal de PC versie alle Ryse Son of Rome DLC bevatten die tot aan de release is uitgegeven.

“We brengen de Ryse ervaring naar PC, met ondersteuning voor 4K-resolutie,” zegt Carl Jones, Director of Business Development bij Crytek. “4K gaming is de volgende grote sprong vooruit op het gebied van graphics kwaliteit voor PC gamers, en Ryse is de perfecte showcase van wat er op dit moment mogelijk is met high-end PC games. We hebben ons team de vrijheid gegeven om te laten zien wat de CRYENGINE kan bereiken met de ongelofelijke hardware die nu binnen bereik ligt voor PC gamers. Ryse legt de lat voor PC graphics hoog dit jaar, en waarschijnlijk voor een langere tijd. Onze community vroeg om een Ryse PC versie, en we hebben nu de middelen en de technologie om hen deze titel te geven met de hoogst mogelijke kwaliteit.”

De PC versie van Ryse bevat bonus materiaal dat oorspronkelijk beschikbaar was als downloadable content, waaronder: Het Colloseum Pack met daarin twee karakter skins en twee Arena maps; het Mars’ Chosen Pack met daarin een nieuwe karakter skin, vier Arena maps, en de Survival spelmodus; het Duel of Fates Pack met daarin twee karakter skins, twee Arena maps, en een nieuwe Survival map; en het Morituri Pack met daarin drie nieuwe Arena maps, twee Survival maps, en vijf solo Arena maps. Tenslotte zullen PC spelers ook onmiddellijke toegang hebben tot de Ruins multiplayer map en het zwaard “Legionnaire’s Trust” die aanvankelijk als deel van de Special Edition verscheen.