RuneScape

Lost City of the Elves expension pack van RuneScape bevat

Jagex Games Studio, de maker van de bekroonde fantasy MMORPG RuneScape, kondigt vandaag de allereerste expansion pack voor de game aan. Lost City of the Elves biedt een gloednieuw gebied – de Elvenstad van Prifddinas, de grootste stad in RuneScape – die high-level spelers kunnen ontdekken. Daarnaast biedt de uitbreidingsset een nieuwe campagne, nieuwe minigames, nieuwe wapens en veel meer. Lost City of the Elves, de grootste hoeveelheid content die aan RuneScape wordt toegevoegd sinds de release in 2001, is het laatste deel van de epische Elf Quest¹ campagne, waar al 12 jaar lang aan wordt gebouwd.

Vandaag kunnen high-level spelers aan hun reis naar Prifddinas beginnen door deel te nemen aan de nieuwe en epische Plague’s End quest, het grootste avontuur in RuneScape tot nu toe. RuneScape spelers hebben als onderdeel van het Player Power initiatief in de game gestemd voor de ontwikkeling van the Lost City of the Elves en is dankzij de gemeenschappelijke inzet van Jagex en de community tot stand gekomen. De uitbreidingsset wordt gelanceerd in drie delen en geeft spelers de kans om alle nieuwe content te ontdekken en hiervan te genieten. Na de lancering van Plague’s End vandaag vindt de onthulling van een helft van de Elvenstad in september en de tweede helft in oktober plaats.

Lost City of the Elves expansion pack bevat:
• De grootste quest (Plague’s End) en grootste stad in RuneScape (de Elvenstad van Prifddinas)
• Vele nieuwe vaardigheidtrainingsmethodes, nieuwe wapens en pantsering
• Nieuwe mini-games, waaronder een combat horde mode
• Een max gilde social hub voor ‘Completionist’ spelers
• Honderden uren aan nieuwe gameplay

“Het uitbrengen van Lost City of the Elves is een mijlpaal in de geschiedenis van deze buitengewone game. We hebben de verbeelding van miljoenen spelers de afgelopen 13 jaar vast weten te houden en velen van hen wachten in spanning op deze stad,” aldus David Osborne, senior narrative designer van RuneScape. “Het ontwikkelen van deze hoogwaardige, inspirerende Lost City of the Elves expansion pack was een enorme verantwoordelijkheid, maar ook een groot plezier voor het hele team.”

“Dit is een jaar van wederopbloei voor RuneScape, met de introductie van de Legacy combat mode en Twitch integratie tot de lancering van onze eerste expansion pack, waarvoor spelers gestemd hebben als onderdeel van ons Player Power initiatief,” aldus Phil Mansell, vice president van RuneScape. “Naast de opmerkelijke omgevingen, uitdagingen en gameplay die de Lost City of the Elves biedt, onderstreept het ook de gezamenlijke inspanningen van het RuneScape ontwikkelteam en onze gepassioneerde loyale spelers om de game die zij willen tot leven te brengen.”