Runescape

Community beslist over voorgestelde combat modus als onderdeel van het Power to the Players initiatief

Jagex Games Studio, maker van de meervoudig bekroonde fantasy MMORPG RuneScape, kondigt vandaag de volgende stap aan in het bijzondere initiatief: Power to the Player. Vanaf vandaag kunnen leden van de RuneScape community bepalen of een Legacy combat modus, naast het reeds bestaande Evolution of Combat systeem, ontwikkeld en in de game geïntegreerd moet worden. De modus zou zowel abonnees als Free-to-Player gamers de mogelijkheid bieden om naadloos over te stappen naar een nieuw ontwerp van het klassieke combat systeem, dat eind 2012 vervangen werd.

Niet alleen abonnees, ook gevorderde free-to-play RuneScape spelers mogen hun stem uitbrengen op de Legacy modus poll. De lancering van deze tweede grote ‘Dragonstone’ poll volgt op het succes van de eerste Power to the Players poll, die honderdduizenden stemmen uit de RuneScape community opleverde voor de introductie van Elf City in de game. Deze nieuwe content staat gepland voor release later dit jaar.

“Na de geweldige respons op de eerste Power to the Players poll, waar onze leden stemden voor de uitbreiding van een compleet nieuwe stad in RuneScape, zijn we erg blij onze leden opnieuw de kans te bieden te beslissen over de fundamenten van de game, waar ze al meer dan 13 jaar van houden,” aldus Dean Ollive, Content Development Manager, RuneScape. “We hebben het Power to the Players initiatief in het leven geroepen om onze community te tonen hoe toegewijd we zijn de RuneScape ervaring te bieden waar zij om vragen. Ons voorstel voor een Legacy combat modus vormt daarbij de volgende grote stap vooruit om dit doel te bereiken.”

“We zijn erg opgetogen onze gepassioneerde community de mogelijkheid te bieden om wederom te bepalen welke richting we ingaan met RuneScape,” aldus Phil Mansell, Executive Producer, RuneScape. “Als de spelers voor stemmen, dan kunnen ze kiezen uit het moderne Evolution of Combat systeem of de Legacy modus, wanneer ze een meer nostalgische combat ervaring willen. De ontwikkeling en integratie van dit complementaire systeem is een ambitieuze visie, maar we geloven dat we een uitgebalanceerde en naadloze dual combat ervaring kunnen bieden, waar iedereen van onze loyale community zal profiteren.”

De stemronde voor de Legacy modus sluit op vrijdag 14 februari.