Rugby 15 komt naar de next-gen consoles

Rugby 15 verschijnt ook op de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita en PC

Bigben Interactive is trots de release aan te kondigen van RUGBY 15, de eerste rugbygame voor next gen consoles (PlayStation 4 en Xbox One). Deze nieuwe rugbysimulatie is ontwikkeld in samenwerking met het Canadese HB Studios, makers van diverse succesvolle sportsimulaties zoals Rugby World Cup 2011, en zal ook worden uitgebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita en Windows PC.

Bigben Interactive en HB Studios kondigen daarnaast aan dat de officiële TOP 14 en PRO D2 profcompetities aanwezig zijn in de game voor een nog realistischer ervaring. In de rugbywereld wordt de TOP 14 beschouwd als de beste clubcompetitie in de wereld, met de huidige Europees kampioen Rugby Club Toulonnais en viervoudig Europees kampioen en 19-voudig kampioen van Frankrijk Stade Toulousain.

“Met deze nieuwe sportsimulatie geven we een vervolg aan onze strategie om hoogwaardige producten uit te brengen met sterke licenties en kwalitatieve samenwerkingen, zoals met HB Studios”, zegt Alain Falc, CEO van Bigben Interactive. “Met veel plezier kondigen we vandaag de release aan van de eerste rugbygame voor een nieuwe generatie consoles, met daarin de TOP 14 en PRO D2-competities dankzij de ondersteuning van de Franse rugbybond Ligue Nationale de Rugby. We zijn ervan overtuigd dat fans van de sport ervan zullen genieten”.

RUGBY 15 wordt uitgegeven door Bigben Interactive en ontwikkeld door HB Studios. De release, met de teams van het seizoen 2014/2015, staat gepland voor herfst 2014 voor Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita en Windows PC.