Authenticiteit en de ervaring van de speler staan centraal voor Piranha Bytes.

Piranha Bytes, makers achter de Gothic en Risen series, brengt binnenkort haar eerste game uit op PlayStation 4. Namelijk Risen 3 Titan Lords Enhanced Edition. Hiermee zullen ook PlayStation 4 spelers de mogelijkheid hebben om de levendige wereld van deze game te ontdekken. Een wereld die authentieke en ruwe ‘met de hand ontworpen’ content bevat.

Nog mooiere graphics en alle dlc in Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition.

Wat brengt Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition op de PlayStation 4 met zich mee? Naast betere graphics zal de game samen met alle beschikbare dlc geleverd worden. Deze dlc biedt de speler twee extra eilanden in de game met de daarbij behorende content en nieuwe gear. Dit alles bij elkaar moet de console gamers op een goede manier kennis laten maken met de unieke wereld van deze game.

Wat maakt Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition nu zo speciaal?

Tijdens de live demo bij Gamescom 2015 probeerden we duidelijk te krijgen wat nou deze game zo speciaal maakt. Hopelijk kunnen we daar na ons gesprek met de developers antwoord op geven. Noemenswaardig is bijvoorbeeld het feit dat de game en de content in de game handgemaakt zijn. Dit wil zeggen dat zelfs de schatkisten die je als speler tegenkomt in de game met de hand gevuld zijn met items. Aandacht voor details moeten er namelijk voor zorgen dat de speler een unieke ervaring heeft tijdens het spelen van de game.

Risen 3: Titan Lords Enhanced Edition is een singleplayer game. De charachter die je speelt is predefined. Wel heb je invloed op de gameplay door de keuzes die je maakt. Zo moet je uiteindelijk kiezen voor een van de drie beschikbare facions: Demon Hunter, Mage of Voodoo Hunter. Elke faction heeft zijn perks. Zo kun je als Voodoo Pirate bijvoorbeeld mind control gebruiken op NPC en ze laten doen wat je wilt. Of je kiest voor Demon Hunter en roept allemaal duistere wezens op die je bijstaan in de game. Ook kun je allemaal nieuwe dingen leren van verschillende NPC’s, zoals bijvoorbeeld hoe je moet lockpicken of de tanden van je tegenstander kan trekken om deze vervolgens te verkopen. Voor alles wat je wilt leren moet je wel de juiste NPC opzoeken die deze kennis kan overdragen.

Je kan meteen je keuze maken of eerst de wereld verkennen en pas later bij een faction aansluiten. Uiteindelijk móet je wel kiezen, omdat de verhaallijn anders niet begint. Het kiezen van een faction verandert ook de uiterlijk van je character.

Piranha Bytes gelooft niet in het steeds weer respawnen van wezens in de game.

De wereld van Risen 3 bestaat uit verschillende eilanden. Je kan met je schip reizen van eiland naar eiland, of je gebruikt portals die je eerst moet ‘unlocken’. Wat ontzettend interessant is is dat wezens in de game niet respawnen. Deze wezens hebben verschillende levels en naarmate je levelt kun je steeds moeilijkere wezens vermoorden. Maar als je eenmaal iets gedood hebt, dan komt dit ook niet meer terug. En als je bang bent dat je alles in de wereld uitmoordt, wees dan gerust. Want elke hoofdstuk brengt nieuwe wezens met zich mee.

Ook kun je met NPC’s vechten en soms zelfs doden. Alleen als de NPC cruciaal is voor het hoofdverhaal kun je deze niet te doden. Dit heeft Piranha Bytes gedaan om de voortgang van het verhaal te kunnen garanderen. Er is geen sprake van NPC’s die je steeds quests geven en naar andere delen van de wereld sturen, maar wel NPC’s die nodig zijn om het verhaal te vertellen. Ook hebben de makers er op gelet om niet al teveel cinematics te gebruiken. Er wordt weinig gebruik gemaakt van cutscenes en elke video kun je skippen. Zo kun je gewoon gefocussed blijven op je game.

Is je interesse gewekt voor deze game, bekijk dan hier de trailer. Vanaf 21 augustus dit jaar is de game digitaal halen voor de PlayStation 4.