Tijdens de laatste E3 werd er kort iets getoond van Rise of the Tomb Raider. Maar waarop komt deze game uit?

Developers lijken niet heel veel risico te willen nemen met het kiezen waar de de games op uitbrengen. Een hele grote lading games word op het moment namelijk Cross gen ontwikkeld. Dit betekend dat ze niet alleen voor de PlayStation 4, PC en Xbox One worden gemaakt, maar ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360.
Cross-gren productie van games kan handig zijn om een groter publiek aan te trekken, maar helpt dit ook voor de kwaliteit voor de next-versie? De meningen zijn verdeeld, maar grafisch lijken cross-gen games toch wat achter te blijven om de nieuwste consoles. Nu lijkt deze ontwikkelings methode ook gebruikt te gaan worden voor de nieuwe game ‘Rise of the Tomb Raider’ als we Amazonen de Amerikaanse Xbox site mogen geloven. Rise of the Tomb Raider werd onthuld op het Xbox E3 live event zonder een vermelding waar deze op uit zou komen. Toen CVG navraag deed bij een Square vertegenwoordiger werd verwezen naar de woorden uit de press release van vorige week.

With the power of the new generation, and our proprietary Foundation engine, our high octane action moments will be even more epic.

We zullen zien wat Square gaat doen en we hopen dat we natuurlijk snel meer van deze titel te horen krijgen.