PC gamers maak jullie klaar voor Rise of the Tomb Raider!

Na de zeer succesvolle exclusieve release van Rise of the Tomb Raider voor de Xbox One en Xbox 360 heeft Square Enix vandaag aangekondigd dat het spel op 28 januari 2016 wordt uitgebracht voor Windows 10 en Steam. De ontwikkelaars Crystal Dynamics en Nixxes Software brengen het spannende verhaal en de gevaarlijke omgevingen van het spel met ongelooflijk detail naar de pc. Daarbij hebben ze diverse features toegevoegd, inclusief ondersteuning voor Windows 10 en een resolutie van 4K. Rise of the Tomb Raider is genomineerd voor Best Action/Adventure op The Game Awards en is de opvolger van het veelgeprezen, bekroonde Tomb Raider.

“De pc-release van Rise of the Tomb Raider borduurt voort op het positieve momentum van onze zeer succesvolle samenwerking met Microsoft voor de release op de Xbox One en Xbox 360”, aldus Scot Amos, co-Head of Studio bij Crystal Dynamics.

 

Nadat Lara een oud mysterie heeft onthuld, moet ze de meest verraderlijke en afgelegen regio’s van Siberië verkennen om het geheim achter onsterfelijkheid te ontdekken, voordat het in handen komt van de meedogenloze Drie-eenheid. Lara moet slim zijn, gebruikmaken van haar survival skills, nieuwe allianties vormen en uiteindelijk haar lot als Tomb Raider onder ogen zien. Geniet van geweldige actiemomenten, verover schitterende vijandige omgevingen, voer hevige guerillagevechten en verken ontzagwekkende dodelijke graftombes in deze evolutie van survival-actie. Als Lara in “Rise of the Tomb Raider” aan haar eerste Tomb Raider-expeditie begint, wordt ze meer dan alleen maar een survivor.