Toki Tori 2 is verslavend en bijzonder vermakelijk!

Heeft Two Tribes weer een topper in handen?

Toki Tori 2 is de sequel van Two Tribes hun immens populaire puzzel adventure game Toki Tori. Zelf heb ik helaas het originele deel nooit gespeeld en was ik daarom enorm benieuwd naar dit nieuwe hybride puzzel/ platform avontuur. Zal Two Tribes bewijzen dat zij hun “touch” nog niet zijn verloren? Lees snel verder.

Een klein geel vogeltje op een groots avontuur.

Zo ver ik weet is er in Toki Tori 2 geen concrete verhaallijn. Je wordt in principe in het diepe gegooid en moet maar gewoon spelen. Reken dus maar niet op spraakzame npc’s . Het is een volledig mysterie en dat vind ik aan de ene kant erg jammer.

Twee knoppen zijn meer dan genoeg.

De gameplay van Toki Tori is extreem simplistisch, maar zeer vermakelijk. Als speler zal je jouw gele vogeltje door verschillende puzzels moeten loodsen door slechts een tweetal knoppen te gebruiken. De gele Tori kan namelijk alleen maar stampen en fluiten. Deze twee moves kunnen echter op de meest diverse manieren gebruikt worden. Met stampen kan je bijvoorbeeld objecten of npc’s verschuiven of een richting opdrijven enhHet fluiten kan gebruikt worden om npc’s te lokken en speciale krachten te gebruiken.

Zit je vast in een puzzel en wil je alle npc’s en objecten laten respawnen? Geen probleem, fluit het bijbehorende liedje en voor je het weet wordt je naar je laatste checkpoint geteleporteerd. Erg handig! Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook een deuntje fluiten waarmee een camera verschijnt en je foto’s kan maken van de verschillende npc’s in het spel. Deze worden opgeslagen in een soort fotoalbum. Wat je er precies mee kan is mij echter nog niet duidelijk. Later in het spel speel je uiteraard nog veel meer speciale skills vrij.

Wat ik erg frustrerend vind aan de gameplay van Toki Tori 2 is de volledige afwezigheid van uitleg. Aan het begin van het spel wordt uitgelegd dat je twee verschillende moves hebt en daar laat Two Tribes het bij. Je wordt volledig in het diepe gegooid en dient het maar uit te zoeken. Het vervelende is vooral tijd verspillen aan iets waar je nog niets mee kan doen.  Denk hierbij maar aan de mysterieuze gloeiende stenen, de markers en nog veel meer dingen. Ik wil niet zeggen dat alles super makkelijk moet zijn en je handje constant vastgehouden moet worden, maar wat basis informatie zou niet verkeerd zijn. De puzzels zijn verder geweldig en het is vooral in de latere levels keer op keer een uitdaging om de volgende puzzel op te lossen. Toki Tori 2 is overigens ook nog eens volledig speelbaar op de gamepad en dat vind ik echt heel relaxt. In bed puzzelen is nog nooit zo leuk geweest.

toki tori b

Prachtige graphics in HD

Grafisch ziet Toki Tori 2 er echt heel mooi uit. De kleurrijke werelden en npc’s zijn erg gedetaileerd en zorgen voor een vrolijke sfeer. Er is ook erg veel diversiteit in de level designs, reken dus maar op groene bossen, lava grotten, waterfallen, steden en nog veel meer. Toki Tori 2 pakt hiermee echt groots uit en mag zich zeker tot de grote triple A titels rekenen.

Verdorie, ik krijg dat deuntje niet uit mijn hoofd.

De muziek in Toki Tori 2 is simpelweg geniaal. Naast het feit dat de muziek en geluidseffecten voor een geweldige sfeer en beleving zorgen is de muziek frustrerend verslavend. Ik krijg de deuntjes maar niet uit mijn hoofd. Het fluiten is overigens ook erg goed uitgewerkt en voegt een extra dimensie toe aan de gameplay van Toki Tori 2.

Wat kan je allemaal doen in Toki Tori 2?

Om eerlijk t zijn zou ik het niet weten. Volgens Two Tribes bevat het spel meer dan honderd verschillende levels, maar de afwezigheid van uitleg zorgt er voor dat ik echt geen idee heb van wat er nou nog meer te doen is. De mysterieuze gloeiende stenen schijnen een verrassing te herbergen, maar voor de rest is het een raadsel. Gelukkig zal je wel even zoet zijn met de de vele verschillende puzzels in dit omvangrijke nieuwe Toki Tori avontuur.

toki tori 2Wii U bezitter, ga die game halen!

Als je van puzzel platformers houdt is Toki Tori 2 echt een leuk spel. De puzzels zijn uitdagend, maar nooit frustrerend. Grafisch ziet het er geweldig uit en de muziek zal na aanschaf minstens een half jaar in jouw onderbewustzijn blijven door galmen. Ik heb me tot nu toe erg vermaakt met Toki Tori 2 en durf te zeggen dat Toki Tori 2 een van de betere Wii U games is. En het is niet eens een first party titel, petje af Two Tribes. Ik geef het spel daarom ook een welverdiende 7,7 en raad Wii U bezitters daarom ook sterk aan om de game in huis te halen.