“She’s gorgeous and she sings like a filthy angel.. what else could a man want?”

Met deze quote neem ik jullie mee in de wereld van Leisure Suit Larry, waar het draait om alcohol en vrouwen. Deze game is een remake en draait om Larry Laffer, een middle-aged vent waarbij eenzaamheid en wanhoop uit de poriën druipt…

Gameplay en Background info

Voor diegenen die de eerdere games uit deze reeks niet kenden, net als ikzelf dus, geef ik even kort wat achtergrond informatie. Leisure Suit Larry is een Graphic (Softporn) Adventure game waarin je puzzels moet oplossen en de mogelijkheid hebt om op ontdekking te gaan. Centraal in de game staat Larry Laffer, die tot zijn 40ste bij zijn moeder woonde en zoals je waarschijnlijk aan zijn foute discopak kan zien nog een maagd is. Gekleed in zijn beste kloffie en met jou aan zijn zijde gaat Larry op zoek naar de vrouw van zijn dromen… of..najah…welke vrouw die hem ook maar wilt hebben. Zijn zoektocht vindt plaats in Lost Weigers, een stad met dezelfde ordinaire en vergankelijke sfeer als in Las Vegas.

Remake van Leisure Suit Larry

De remake van Leisure Suit Larry wordt op 28 juni 2013 gereleased voor € 19,95 (adviesprijs) en is beschikbaar voor de PC. Maar in de tussentijd kan ik jullie al beelden geven van de game. De game is gedetailleerder en aangepast voor de nieuwe generatie gamers, met onder andere uitgebreidere en betere puzzel en HD-graphics. De graphics bijvoorbeeld stralen veel persoonlijkheid uit en zijn met de hand getekend. De game bevat ongelooflijk veel (en voornamelijk erg ondeugende) humor en de soundtrack van de game is indrukwekkend. Niet gek ook, want deze is gemaakt door de Grammy-genomineerde componist Austin Wintory (Journey – PS3)

“Ik heb nog nooit zoveel moeite hoeven doen voor seks!”

Dit is wat in mijn hoofd omging toen ik de game aan het spelen was. Ik als vrouw had in het begin moeite om te bevatten hoe treurig de personage Larry nou eigenlijk is. Ik heb er alles aan gedaan om de man aan een vrouw te helpen, maar ook al zat ik tussen al dat schoon, het lukte me maar niet om met Larry te scoren. De beste man heeft namelijk niet veel eigenschappen die in zijn voordeel werken. Larry is niet rijk, is niet knap, niet goed gekleed en heeft een dirty dirty mind. (Wat normaal gesproken een pluspunt is, als je het goed kan inzetten :p) I have new found respect voor mannen als Larry die stuntelend liefde zoeken in all the wrong places.

De game is echt gedetailleerd, echt heel gedetailleerd. Je kan als speler vrijwel alles en iedereen bekijken, betasten, likken, ruiken of je private parts tonen. En je doet dit niet alleen, je hebt een ontzettend grappige en sarcastische narrator die de game een extra laagje humor geeft. Je kan zelfs naar een voorstelling van een comedian gaan om grappen te horen.

Larry

Helaas kan ik jullie niet meer vertellen dat dit, omdat ik alleen nog de preview build heb gespeeld. Aan het eind van deze maand komt de game uit, en mocht je de game kopen, dan ben ik uiteraard erg benieuwd naar jouw bevindingen.