F1 2013, stap in je bolide en racen maar!

Als sinds mijn tiende ben ik helemaal weg van de Formule 1. Voor mij is het een betoverende wereld met zeer hoge snelheden, technisch uiterste auto’s, pit-stops die in drie seconden worden gedaan en het hele mediacircus eromheen. Sindsdien heb ik ook een heleboel Formule 1 spellen gespeeld waarvan de volgende de beste waren: F1 ROC (SNES),  Formula 1 (PS), F1 99 (PC), Monaco Grand Prix (PC), F1 Manager (PC) en vanaf F1 2011 alle PS3 versies van de reeks. Inmiddels zijn we beland in het jaar 2013, waarbij Vettel weer net zoals de afgelopen drie jaar kampioen is geworden. De vraag is of F1 2013 net zo goed is als Vettel in het afgelopen jaar.

Bij het opstarten van het spel moet er eerst een installatie uitgevoerd worden. Hierna kunnen naam en nationaliteit ingevuld worden, waarna de Young Driver Challenge begint. Dit is een soort tutorial die dit jaar verder is uitgewerkt ten opzichte van 2012. Hierin zitten verschillende opdrachten en video’s waarmee medailles verdiend kunnen worden. Hoe meer medailles er behaald worden, des te betere teams er vrijgespeeld worden om later in het spel je carrière mee te starten.  De opdrachten tijdens de Challenge zijn van een goed niveau en erg leerzaam, vooral als je nog niet zoveel ervaring hebt met Formule 1. Je krijgt tips hoe je systemen zoals KERS en DRS moet gebruiken, maar ook hoe je de banden moet sparen. Want tegenwoordig is bandenslijtage het belangrijkste aspect tijdens een raceweekend.

De meest uitgebreide mogelijkheid in het spel is de Carrière modus. Hierin begin je bij een ‘slechter’ team dat bij de Young Driver Challenge is vrijgespeeld. Je kunt daarna vijf seizoenen lang proberen jezelf in een beter team te rijden en uiteindelijk wereldkampioen te worden. Hoe meer doelen er behaald worden, des te meer je opvalt bij een topteam. Uiteindelijk krijg je een aanbieding van een topteam om als tweede rijder aan de slag te gaan. Tijdens ieder race is er een mogelijkheid om te kiezen voor een volledig race weekend  of een wat kortere variant.  Het is aan de speler om te bepalen hoe realistisch en uitgebreid er gespeeld wordt. Een echte pluspunt dit jaar is dat je het spel tijdens een race op kan slaan. Dus als een volledig race gekozen wordt met bijvoorbeeld meer dan 50 rondes en je moet weg, dan kun je later gewoon weer verder.

f1-2013-6

Zoals alle voorgaande delen vindt je ook dit jaar de enkele race, time trial en scenario modi terug. Waarvan de laatste modus betekent dat er een opdracht gedaan moet worden tijdens een race. Dit kan betekenen dat je na het maken van een pitstop de race moeten winnen vanuit plaats 5, of dat je voor je teamgenoot moet eindigen hoewel je banden bijna versleten zijn.

Ook het online racen zit weer in het spel. Het is dit jaar nagenoeg hetzelfde als alle voorgaande jaren. Ieder race zitten er weer een hoop ‘racers’ die het leuk vinden om iedereen te rammen. Daarom vinden veel gamers online racen nooit echt uitdagend. Het is nauwelijks mogelijk om serieus een race te spelen, laat staan een ronde te rijden zonder naast de baan te worden geduwd. Codemasters zou iets moeten bedenken zodat echte raceliefhebbers tegen elkaar kunnen spelen. Dit zou bijvoorbeeld gedaan kunnen worden door strafpunten te geven aan degene die meerdere opzettelijke crashes veroorzaken tijdens een race. Ook zouden mede-racers bijvoorbeeld moeten kunnen stemmen om iemand voor een tijdje te bannen van de online game modus. In ieder geval moet er iets gedaan worden om het online racen net zo aantrekkelijk te maken als bijvoorbeeld online voetbal of shooters.

Wat F1 2013 het meest aantrekkelijk maakt ten opzichte van de 2012 versie is de F1 Classics mode. Hierin kunnen met auto’s uit de jaren 80 en 90 geracet worden. Dus er kan plaats worden genomen in een Williams of Lotus uit 1986, of Damon Hill of Alain Prost kan als teammaat gekozen worden. Het enige addertje onder het gras is dat voor sommige auto’s en tracks een extra content gekocht moet worden. Hierdoor is de standaardkeuze beperkt tot tien auto’s en maar twee circuits. Toch is het de moeite waard om een Classics race te doen vanwege de leuke graphics en nostalgische beleving. Wat ook gaaf is, is dat je erg goed het verschil merkt met de auto’s van destijds. Je had toen minder hulpmiddelen, waardoor de controle erg lastig is.

f1-2013-2

Gameplay

De gameplay van F1 2013 is verbeterd ten opzichte van de voorgaande delen. De besturing is goed en het lijkt erg realistisch. Wel is me opgevallen dat de controle over de auto iets makkelijker is als in 2012. Daarin was het veel lastiger om niet rond te spinnen wanneer te vroeg het gaspedaal werd ingedrukt. Ook dit jaar zijn er weer een heleboel opties om de besturing zo moeilijk te maken als dat je zelf wilt. Er kunnen veel of helemaal geen hulpmiddelen aangezet worden om op een niveau te spelen dat prettig of uitdagend speelt.

Codemasters heeft ook het nodige veranderd aan de bandenslijtage. De bandenslijtage is evenredig met de lengte van de gekozen racelengte. Hierdoor is het veel belangrijker dan in F1 2012 om de banden te sparen en de pitstopstrategie zo te bepalen dat de verschillende compound banden in een bepaalde volgorde gebruikt worden. Ook is de AI van de computerbestuurde auto’s veel beter dan in de voorgaande delen. De druk wanneer een auto je wilt inhalen is veel beter te voelen dan eerst. En wat helemaal tof is, is dat de computerbestuurde auto’s uit het niets foutjes maken en/of crashen. In het voorgaande deel kwam het maar zelden voor dat de Safety Car de baan op kwam. In dit deel is het tijdens de eerste race al gelijk gebeurd door een crash van computergestuurde auto’s. Mede door dit soort details wordt de racebeleving gemaximaliseerd.

f1-2013-3

Graphics

De graphics van F1 2013 zijn goed. Het asfalt, circuits en auto’s zien er gelikt uit. Maar om nou te zeggen dat je voor de betere graphics F1 2013 moet halen ten opzichte van 2012, dan is dat overdreven. Wel is het duidelijk dat Codemasters op de maximale beeldkwaliteit zit van de huidige generatie consoles. Wat wel jammer is, is dat bij de F1 Classic circuits het grind erg onrealistisch rondvliegt wanneer je er doorheen rijdt.

De kleur van het grind is geel, maar zodra je erin rijdt vliegen er witte steentje rond die er gezamenlijk uitzien alsof je door het water heen rijdt. De verbeteringen aan het pitpersoneel vallen nog steeds erg tegen. Het lijkt nog steeds alsof er een aantal zombies met je auto bezig zijn. De in-game menu’s in het spel zijn erg teleurstellend. Het was zo erg dat het leek alsof de resolutie van de PS3 niet goed was ingesteld. De menu’s in F1 2012 zagen er veel mooier en scherper uit. Ook was het kleurgebruik daarin vele malen beter.

f1-2013-5

Sound

Het geluid in F1 2013 is net zoals in de laatste delen in orde. Het is erg leuk om met een hoog volume te racen. Wanneer de surround set aanstaat, hoor je van alle kanten verschillende geluiden, wat de spelbeleving ten goede komt. Wat nog wel voor verbetering vatbaar is, is het commentaar tijdens een race. Ten eerste klopt het niet altijd wat er gemeld wordt of de timing klopt niet. Ten tweede is er vaak minuten lang geen enkel bericht te horen, terwijl er een hoop gebeurt op de baan.

Conclusie

Al met al is F1 2013 een Formule 1 spel dat positief uit de bus komt, al zal het geen gemis zijn als F1 2013 in je collectie ontbreekt wanneer je F1 2011 of 2012 al hebt. Met  F1 Classics is er zeker een vernieuwing doorgevoerd, maar de gameplay en graphics zijn niet zodanig verbeterd dat dit deel een totaal nieuwe Formule 1 beleving biedt.

Nog steeds is het grootste minpunt van de F1 reeks dat het spel pas tegen het einde van het Formule 1 seizoen wordt uitgebracht. Het spel zou veel succesvoller zijn als het aan het begin van een seizoen uitgebracht zou worden. Een leuke toevoeging zou zijn als je tijdens een race weekend ‘live’ mee zou kunnen racen. Het zou erg leuk zijn als de startopstelling bepaald zou worden door de echte coureurs. En dat er dan een paar uur na de werkelijke race geprobeerd wordt om het resultaat van je favoriete coureur te verbeteren.

Met de kleine verbeteringen in de gameplay en vooral de invoering van F1 Classics die dit jaar zijn doorgevoerd, zullen menig gamers al uitkijken naar F1 2014. Natuurlijk wel onder de voorwaarde dat deze vernieuwingen doorgetrokken worden. Ook zullen er volgend jaar een aantal reglementen veranderen in de Formule 1 die hopelijk ook goed meegenomen zullen worden. Als die veranderingen en de huidige minpunten op een goede manier verwerkt zullen worden, kan F1 2014 een topper worden voor de race liefhebber.

eindoordeel:

80

pluspunten

F1 Classics

minpunten

niet vernieuwend genoeg als je F1 2012 al hebt

Al met al is F1 2013 een Formule 1 spel dat positief uit de bus komt, al zal het geen gemis zijn als je F1 2012 al hebt

bezoekers score:

Geen scores meer
Meer scores

vul je score in:

naam:
email:
conclusie:
300
score:
Alleen waarde tussen 0 en 100
verzend
verzend