Heb jij Bioshock Infinite al gespeeld?

Als je Bioshock Infinite nog niet gespeeld hebt stop dan met lezen en ga dit dan zo snel mogelijk doen. Eerder verscheen al de Clash in the Clouds DLC waarin je met Booker DeWitt en Elizabeth waves van vijanden naar het hiernamaals moest brengen. Nu krijgen we meer echte story DLC in de vorm van Burial At Sea.

Met welke Booker DeWitt en Elizabeth hebben we het genoegen?

Tijdens het einde van Bioshock Infinite kom je even terecht in Rapture, het gebied waar Bioshock 1 en 2 zich afspelen, en niet veel later kom je erachter dat er meerdere vuurtorens zijn die dan weer staan voor startpunten van verschillende (lees: alternatieve dimensies) verhaallijnen. Waar je in Infinite een beetje van Rapture mocht genieten speelt Burial At Sea zich daar in het geheel af. In de DLC hebben Booker DeWitt en Elizabeth natuurlijk weer een hoofdrol maar met welke versies hebben we te maken? Dat blijft natuurlijk altijd een vraag waar mee je blijft zitten. Irritant? Nee dit blijft juist het interessante aan het geheel.

Wat trouwens meteen opvalt als je speelt is hoe Rapture er uit ziet. Dit keer is niet alles kapot en vervallen maar gewoon allemaal mooi en netjes.

In Burial At Sea wil Elizabeth dat Booker haar helpt om een meisje te vinden in Rapture. Dit gaat natuurlijk nooit helemaal zoals het moet en je zult weer vele gevaren moet trotseren voor dat je het meisje vindt. De vijanden in Burial At Sea zijn niet erg agressief maar lijken wel een stuk sterker dan die in Infinite. Wat wij gedaan hebben is zo rustig mogelijk door een level heen te lopen en proberen zo min mogelijk op te vallen om de gesprekken op te vangen van de vijanden. Soms is het namelijk erg leuk om te horen wat ze tegen elkaar te zeggen hebben. Mensen die Bioshock 1 en 2 hebben gespeeld weten wel wat we bedoelen. Wat trouwens meteen opvalt als je speelt is hoe Rapture er uit ziet. Dit keer is niet alles kapot en vervallen maar gewoon allemaal mooi en netjes. Erg leuk om Rapture ook op deze manier te beleven.

Gameplay is herkenbaar

Net zoals in Bioshock Infinite heb je in Burial At Sea ook toegang tot verschillende wapens, vigors en de skyhook. Wat we je wel meteen willen meegeven is dat je niet teveel gebruikt maakt van je vigors tot het echt moet. Dit omdat er geen upgrades in de DLC zitten voor je vigors, levensbalk en EVE. Je zult het dus moeten doen met wat je hebt en nou is dit op de easy niet echt een probleem maar op de hoogste moeilijkheidsgraad raden we je toch aan rustig aan te doen. Burial At Sea is binnen 2 tot 4 uur (inclusief het ontdekken van geheimen en collectibles) uit te spelen en dat is erg kort, zeker voor een story DLC. Gelukkig is dit Episode 1 en komt er nog een Episode 2. In Episode 2 hopen we op meer uren gameplay, upgrades en dat ze de volgende dlc uitbrengen zonder irritante bugs.

https://www.youtube.com/watch?v=k6U2tE62goc” width=”620″ height=”360″]

Conclusie

Het is weer een leuke ervaring om in een levende Rapture rond te lopen en de chemie tussen Booker en Elizabeth zeker de moeite waard om te beleven. Het einde van deze Episode doet ons wederom hunkeren naar meer en dat komt er ook in de vorm van Episode 2. Een tip: Wil je deze DLC toch kopen dan ga voor de Season Pass. Deze is voor 19,99 euro te koop en hierin zitten Episode 1 en 2 van Burial At Sea, Clash in the Clouds en de Early Bird Special Pack.

* De review van Burial At Sea is overigens wat later dan normaal, maar dit was te wijten aan de bekende “Airlock Cycle Bug”. Onze excuses hiervoor.

eindoordeel:

70

pluspunten

Rapture, nuff said
Grafisch netjes

minpunten

Te snel voorbij

Burial At Sea is voor 14,99 euro erg aan de karige kant. Kort maar krachtig

bezoekers score:

Geen scores meer
Meer scores

vul je score in:

naam:
email:
conclusie:
300
score:
Alleen waarde tussen 0 en 100
verzend
verzend