Een hapje eten en drinken met vrienden, terwijl je op een oude NES speelt. Maar dan in een café?

Arcade hallen zijn helaas vrij zeldzaam aan het worden. En gaming cafés zijn in Nederland ook niet op iedere hoek vinden. Maar in Glasgow gaan ze die stap wel zetten. Want na meer dan een jaar hard werken gaat daar een retro gaming café/arcade café open. Al enig idee wat je je hierbij moet voorstellen?

De opzet van MEGABytes ,de naam van het café, is vrij simpel. Er staan verschillende oude arcade kasten en CRT TV’s in het café. Op deze TV’s is het namelijk mogelijk om verschillende oude consoles aan te sluiten. Zie je het al voor je? Denk bijvoorbeeld aan de NES, SNES, Megadrive, GameCube en nog verschillende andere consoles. In dit café kun je op deze consoles spelen voor ongeveer £2 of £3 per uur. En als je iets te eten of te drinken koopt, dan mag je nog langer spelen ook. Natuurlijk hebben de arcade kasten de bekende munt systemen die we zo gewend zijn.

Het café is gedeeltelijk opgezet met crowdfunding waarbij de gaming community uit Glasgow massaal de oprichters gesteund heeft met deze droom. Op 18 juli 2015 gaat het retro gaming café eindelijk open en kun je er terecht voor een hapje, een drankje en uiteraard om te genieten van oude klassiekers. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat er regelmatig gaming toernooien gehouden worden en andere events, zoals cosplay wedstrijden. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de Facebook-pagina van MEGABytes.

  • PerziaN

    Ja ik zie het helemaal voor me. Ik stem dat we daarheen gaan voor een vergadering. Who’s with me?

    • Grayfoxz

      Seconded!