Relics of Gods is een nieuwe type game!

Ik hou van MOBA’s en ik hou van (J)RPG’s, reden genoeg om dus een kijkje te nemen bij Relics of Gods. Hier sprak ik Senior Product Manager Michael Powers en de beste man had mij enorm veel te vertellen over Relics of Gods, de nieuwe strategische turn-based MOBA van Seasun Games. Wat hij me allemaal te vertellen had lees je hieronder.

Relics of Gods Relics of Gods Death Knight

Wat kan je van Relics of Gods verwachten?

Relics of Gods is een 3 vs 3, Player vs Player, turn-based strategy MOBA (ja, een hele mond vol) gericht op mobiele apparaten. Binnen het spel kiezen spelers een held uit een start selectie van ruim dertig verschillende personages. Elk team kiest vervolgens voor hun favoriete held een aantal verschillende eigenschappen. Door samen te werken en de juiste eigenschappen te kiezen resulteert dit in de meest dodelijke aanvallen. Een goed team bestaat bijvoorbeeld uit een Tank, een DPS en een Healer, je hebt echter helemaal zelf in de hand waar het team uit zal bestaan. Drie Healers wordt uiteraard niet aangeraden. Elke held heeft in totaal een vijftal unieke eigenschappen en één van de eigenschappen is standaard. Voor het gevecht start kies je twee additionele eigenschappen die je zou willen gebruiken. Klinkt simpel toch?

De duur van een potje is rond de tien minuten omdat Seasun Games wilt dat hun spel niet al te veel tijd kost en uit bliksemsnelle gevechten bestaat. De reden dat gekozen is voor een turn-based game is omdat dit type gameplay er voor zorgt dat connectiviteitsproblemen tegengegaan kunnen worden. Stel dat je in de trein zit, door een tunnel rijdt en opeens een slechte internet verbinding hebt. Bij een normale realtime MOBA zou dit grote consequenties kunnen hebben, turn-based zorgt er echter voor dat je vrij makkelijk kan herstellen. Seasun Games heeft hier dus best goed over nagedacht.

De duur van een potje is rond de tien minuten omdat Seasun Games wilt dat hun spel niet al te veel tijd kost en uit bliksemsnelle gevechten bestaat.

Relics of Gods bevat een aantal game modi. Zo is er bijvoorbeeld een speciale single player modus waar je in feite leert hoe je met de verschillende helden moet spelen. Daarnaast is er ook nog een Epic modus die start met een unieke cutscene en QTE’s (Quick Time Events) bevat die je bepaalde bonussen toekennen. Tot slot zorgt een geavanceerd matchmaking systeem dat beginners van doorgewinterde spelers gescheiden worden zodat de gameplay ervaring voor iedereen leuk zal zijn. Het is immers enorm demotiverend om keihard afgemaakt te worden door een team van veteranen.

Relics of Gods is volledig free-to-play en zal spelers de mogelijkheid geven om met echt geld verschillende skins aan te schaffen.Tijdens het spelen verdien je gold, die vervolgens kan gebruikt worden om nieuwe helden toe te voegen, dit kan ook met echt geld zodat ongeduldige spelers per direct aan de slag kunnen met hun favoriete held of heldin. Elke week zullen overigens zes nieuwe helden roteren zodat iedereen de verschillende helden gratis kan uitproberen. Wat dat betreft lijkt het business model heel erg op andere games uit hetzelfde genre.

Relics of Gods Paladin

Grafisch gezien ziet Relics of Gods er bijzonder goed uit voor een mobile game.

Zoals je in de onderstaande video kan zien ziet Relics of Gods er erg goed uit. Er is veel aandacht besteed aan de vele verschillende personages en tijdens de launch zullen er maar liefst dertig speelbare personages beschikbaar zijn. In totaal moeten dit er uiteindelijk vijftig worden. De magie en aanvallen zien er ook geweldig uit en spatten van je scherm. Aan de omgevingen is wat minder aandacht besteed, maar door de turn-based gameplay is dat ook wel te verwachten. Dynamische omgevingen en achtergronden zijn immers niet nodig. Relics of the Gods is op grafisch gebied zeker wel indrukwekkend te noemen en ik ben er erg van gecharmeerd.

Relics of Gods is een game die je op je eigen gemak kan spelen.

Tijdens de presentatie liet Michael Powers me zien hoe de game werkte, maar heb ik niet zelf kunnen spelen. Helaas is het me ook niet meer gelukt om Relics of Gods op de beursvloer uit te proberen. Wat ik heb gezien was echter wel genoeg om te constateren dat dit een unieke titel is waar je veel plezier aan zou kunnen beleven. Hou de game daarom ook goed in de gaten. De turn-based gameplay is vernieuwend voor een MOBA en de personages zien er geweldig uit. Seasun Games heeft mogelijk een enorme hit in handen en ik ben erg benieuwd wat we nog meer van Relics of Gods kunnen verwachten.