Rainbow Six Siege ontvangt allerlei verbeteringen!

Patch 4.3 voor Rainbow Six Siege is eindelijk uitgebracht voor de PC, de consoles krijgen deze patch echter pas 18 oktober maar het is zeker het wachten waard. Deze patch zal voor veel Siege spelers namelijk het spel mogelijk een stuk leuker maken, nu men niet meer kan ontsnappen aan de ondervragingen van Caveira.

Verbeterde connecties.

Bij een patch hoop je als speler altijd dat de meest irritante glitches en bugs uit het spel weggehaald worden. Waar men meestal een facepalm doet wanneer de release notes vrij gegeven worden, zullen de spelers van Rainbow Six Siege een gat in de lucht springen. We beginnen met het nieuws dat Ubisoft de infrastructuur van de servers heeft aangepast en daarmee de online stabiliteit voor alle spelers heeft verbeterd. Dit is natuurlijk altijd een welkom nieuwtje.

Matchmaking time-out

De volgende grote fix is dat er voortaan een straf komt te staan op het killen van je teamgenoten. Natuurlijk is het mogelijk dat je je teamgenoot een keer een kogel door zijn kop jaagt, maar degene die er een hobby van maken kunnen hun borst nat maken. Ubisoft heeft te kennen gegeven dat dit namelijk niet getolereerd wordt. De bully’s die voortaan het spel verzieken door hun teamgenoten te terroriseren krijgen een matchmaking time-out. Is die ‘waarschuwing’ nog niet voldoende? Dan volgt er een ban van de servers van Ubisoft, en dat is volgens mij niet iets waar je als gamer op uit bent.

Meet Caveira; your interrogator.

En dan nu het grote nieuws over het nieuwste personage Caveira. Deze operator heeft de mogelijkheid om tegenstanders te ondervragen en zo de posities van de tegenpartij te onthullen. Nu is dat met COD (UAV) al zeer fijn, maar in Rainbow Six Siege kan dit zelfs van levensbelang zijn voor het team. Wij gamers zijn echter niet dom en veel spelers hadden de glitch al snel door: wanneer deze spelers ondervraagt zouden gaan worden, trokken ze snel de internetkabel uit hun PC of console. Hierdoor voorkwam men dat hun character de posities van hun team zou onthullen. Ubisoft heeft hier korte metten mee gemaakt door het hele probleem te omzeilen. Voortaan is jouw internet connectie niet meer nodig om jouw character te ondervragen, en benadeel je alleen nog maar jezelf met deze truc. Is Caveira opeens weer de meest waardevolle operator in de game geworden!?

Patch Notes

Zoals we gewend zijn bij Ubisoft zijn de patch notes behoorlijk lang. Hier vind je de link naar de patch notes. Neem er een bakkie koffie bij…voorlopig ben je namelijk nog niet klaar met lezen.

 

  • Rick

    Tja, hoe gaar het ook is…ik kan het gamers niet kwalijk nemen als ze glitchen. Ik weet ook niet of ik wel voorstander ben van server-bans…de ontwikkelaars kunnen ook wel weer eens een beetje aan playtesting gaan doen ipv het de community op te laten lossen. Aan de andere kant wel goed dat ze blijven werken aan een goede game!