PSN en Xbox Live offline! Wat is hier aan de hand?

Wij hopen dat iedereen een fijne kerst heeft gehad. En wie weet ben jij wel één van de gelukkige die een Xbox One of een PlayStation 4 heeft gekregen voor kerst. Je pakt dat ding uit en sluit hem aan. Vervolgens krijg je de melding dat het gehele online gebeuren niet werkt. Het eerste wat je denkt en/of roept: GVD wat nu weer!

PSN en Xbox Live offline?

We hebben het bij Kijk-Online stilletjes gevolgd. Bijna iedere website schreef er wel over en social media stond er vol mee. PSN en Xbox Live offline? Overal verschenen er dezelfde vragen. Op de website van downdetector kreeg je al snel een antwoord. Zowel Xbox Live en PSN zouden offline zijn! Lekker dan, nu net met de feestdagen.

Zit Lizard Squad er weer achter?

Al snel riepen velen gedupeerde dat Lizard Squad erachter zou zitten. Deze groep (is het wel een groep?) had immers rond 2 december een melding gemaakt dat men rond de kerst een stunt zou uithalen. Nou een stunt is het niet maar een gewaarschuwd mens telt voor twee nietwaar? Rondom Microsoft en Sony bleef het angstig stil. Er werd geen melding naar buiten gedaan waarop men riep dat ze alles onder controle zouden hebben. En gelukkig maar want beide zijn hard getroffen.

Kim Dotcom

De man achter de clouddienst Mega genaamd Kim Dotcom, is voor velen de redder van de dag. Hij heeft immers ervoor gezorgd dat vele weer online kunnen komen. Wat heeft deze beste man dan gedaan? Heel simpel! 3000 premium-accounts aanbieden van zijn clouddients. Lizard Squad vond dit prima en zijn hiermee akkoord gegaan.

PSN en Xbox Live

Klik op de afbeelding voor het volledige verhaal.

Wat vinden we hier nou van?

Allereerst is dit ontzettend kut! Sorry voor mijn woorden. Het is gewoon ontzettend jammer dat dit zo gebeurt. Waarom zou je überhaupt onderhandelen? Dit moedigt dit soort type gedrag alleen maar aan. Sterker nog, als men meer wilt kunnen ze het gewoon herhalen. Een ddos aanval opzetten is eigenlijk iets wat iedereen kan doen. Laten we maar hopen dat het hierbij blijft. En dit is eigenlijk de korte versie van het volledige verhaal. We zijn daarom ook ontzettend benieuwd hoe jij hierover denkt. Is dit de manier van onderhandelen? Heb jij veel last gehad van dit probleem of heb je gewoon kunnen gamen? Anyway barst hieronder maar eens los!

  • Lizard Squad is na de “donatie” van Kim Dotcom gewoon doorgegaan met aanvallen en vragen om zoveel retweets. Zelf vind ik het een zielige groep die aandacht nodig heeft en zich machtig voelt achter een PC. Ik kan nu alleen games spelen die geen ene offline functionaliteit nodig hebben. Als een game dat wel heeft dan blijft de game hangen. Meer mensen hebben hier last van. Ik hoop gewoon dat die sukkels worden opgepakt. Het heeft nu een paar dagen geduurd en we snappen het nu wel. Lizard Squad is heel machtig blablablablablablabla.

  • Ik kon alleen afgelopen donderdag rond 23:00 niet spelen. Volgende dag was alles weer in orde. Microsoft heeft de problemen vrij snel opgelost. Bungie is een ander verhaal, aangezien veel mensen constant verbinding met de Destiny servers verliezen. Ik heb de afgelopen dagen gelukkig lekker kunnen gamen. _(^~^)_/

  • Ik heb al sinds kerst niet meer online kunnen gamen dus dat duurt nu al een paar dagen…