Sony wil knallen met zijn PS4 games vanaf dag 1.

Gaat Sony deze uitspraak waarmaken?

Als we Sony Worldwide Studios-topman Michael Denny moeten geloven wel. Hij zegt namelijk dat de Playstation 4 de sterkste line-up ooit gaat krijgen, en beter word dan op alle eerdere Sony-consoles.

Wie afgelopen week de persconferentie van de PS4 heeft gevolg weet al dat er een aantal top titels in ontwikkeling zijn voor deze console. Zo hebben we bijvoorbeeld Killzone Shadow Fall, DriveClub en Ubisoft’s Watch Dogs voorbij zien komen. Mochten dit allemaal launch titels zijn dan heeft de PS4 al een aantal sterke titels beschikbaar op dag 1. Ook de cartoon-achtige Knack zagen we voorbij komen en dit is dan waarschijnlijk ook een launch titel. Ook werd er er door andere uitgevers geplaagd met nieuwe engines of titels. Zou Capcom zijn nieuwe RPG Deep Down of Square Enix zijn nieuwe Final Fanatasy ook uitkomen bij de release van de PS4? Zo ja dan denk ik dat de beste man gelijk gaat hebben. Bovendien gaan er nog een hoop titels aangekondigd worden op de E3 dit jaar.

Final Fantasy

Dit is wat Michael Denny zelf te zeggen had om zijn uitspraak kracht bij te geven.

Wat zo spannend is aan de PlayStation 4, is dat we de kracht zien in de diepgang van titels die eraan zitten te komen. Niet alleen als we kijken naar first-party games, maar ook third-party. Ik geloof echt dat de PlayStation 4 de sterkste line-up bij lancering zal kennen die we ooit hebben gehad.

Verder vertelde Michael Denny dat alle belangrijke genres en grote titels vertegenwoordigd gaan worden op de PS4. Ook is Sony niet bang met het nemen van risico’s bij nieuwe en innoverende projecten. Hierdoor ga je nieuwe gameplay elementen zien zoals we dat zagen bij de Playstation Move presentatie van Media Molecule.

Of er genoeg top titels uit komen bij de launch van de Playstation 4 weet nog niemand zeker. Voor mij heeft het apparaat zich al bewezen door wat er te zien was vorige week op de persconferentie van Sony. Ik kan haast niet wachten tot de console dan eindelijk in winkel ligt. Waarschijnlijk kunnen we aan de slag met de PS4 eind 2013/begin 2014.