Professor Layton vs Phoenix Wright

Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney zal diverse bonussen bevatten

Dames en heren van de jury, de wereld van een legendarische, puzzelkrakende geleerde zal op 28 maart botsen met die van een kundige, onkreukbare advocaat, want dan verschijnt Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen. Twee van de scherpste breinen ooit ontmoeten elkaar in de rechtszaal, de straten van Londen en de mystieke middeleeuwse stad Labyrinthia, waar ze te maken krijgen met magie, hekserij en allerlei mysteries en tegenstrijdigheden!

Voor wie nog niet bekend is met de series van Professor Layton of Ace Attorney – geen nood! Dit eerste crossover-avontuur introduceert je stap voor stap in een wereld waarin de onderzoekende en puzzelkrakende elementen van Professor Laytons spellen worden gecombineerd met de intense rechtszaalactie van een Phoenix Wright-titel. Beide personages staan bekend om hun logische denkwerk en vermogen de waarheid boven tafel te halen. In dit avontuur zullen ze voor het eerst samenwerken om elke puzzel en rechtszaak tot een bevredigend einde te brengen.

Het verhaal van Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney begint als door bijzondere omstandigheden zowel Professor Layton als Phoenix Wright – gevolgd door hun respectievelijke partners Luke Triton en Maya Fey – in London in contact komen met een mysterieuze vrouw, Espella Cantabella, waarna ze in Labyrinthia belanden, een wereld die wordt beheerst door het schimmige personage genaamd De Verteller. Deze literaire meester van Labyrinthia kan de toekomst voorspellen, en elke profetie die hij noteert, is voorbestemd om werkelijkheid te worden. In het begin moeten Layton en Wright vooral hun best doen om af te rekenen met het wantrouwen dat Labyrinthia’s bewoners koesteren tegen buitenlandse bezoekers, maar al snel raken de twee verstrikt in de ongebruikelijke gebeurtenissen die de stad in hun ban houden, en moeten ze proberen om te voorkomen dat Espella als heks wordt veroordeeld.

Wanneer de twee excentrieke heren samenwerken, kan Phoenix Wright tijdens rechtszaken gebruik maken van Professor Laytons hintmuntjes om bewijsstukken uit te sluiten, of tips te krijgen bij het ondervragen van getuigen. Tijdens de heksenprocessen in Labyrinthia kunnen verschillende getuigen tegelijk aan een kruisverhoor worden onderworpen, wat betekent dat Wright goed moet opletten om elke verdachte getuige onder druk te zetten – ook als op dat moment een andere getuige een verklaring aflegt. Wees niet verbaasd als Layton zich dit keer ook in de rechtszaken mengt, zowel aan de kant van de verdediging als die van de aanklagers…

Spelers die het hoofdverhaal hebben voltooid, kunnen in Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney genieten van diverse bonussen, waaronder exclusieve afbeeldingen en muziek uit het spel. Vergeet niet tijdens je avonturen in Londen en Labyrinthia zo veel mogelijk Picarats te verzamelen – hoe meer Picarats je aan het eind van het avontuur hebt verzameld, hoe meer extra content namelijk beschikbaar komt. Fans die het hoofdverhaal hebben voltooid, kunnen ook spelenderwijs gratis content vrijspelen, waaronder twaalf korte nieuwe afleveringen voor het spel, en meer dan zestig illustraties die zijn voorzien van commentaren van de ontwikkelaars. Zo krijgt de speler inzicht in de manieren waarop de twee legendarische heren zijn samengebracht in dit unieke avontuur.

Twee toonbeelden van recht en orde bundelen hun krachten op 28 maart in Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney voor de Nintendo 3DS-systemen. De Europese versie van dit spel bevat zes talen, waaronder Nederlands. Kraak pittige puzzels uit het perspectief van zowel Professor Layton als Phoenix Wright, en strijd met ze mee in de rechtszaal om het recht te laten zegevieren en het mysterie van de middeleeuwse stad Labyrinthia te ontrafelen. Voor een voorproefje van Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Attorney, kun je hieronder een nieuwe teaser trailer bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=G9Js-893Z0s” width=”620″ height=”360″]