Kijk-online | Waar games en gamers samenkomen
Sword Art Online Review
Diablo 3 Reaper of Souls Ultimate Evil Edition Review
Video Review Metro Redux

Preview Metal Gear Solid HD Collection voor de PS Vita

E3: Metal Gear Solid HD komt op 12 juni uit op de Vita

Metal Gear Solid HD Collection

Konami brengt op 12 juni 2012 de Metal Gear Solid HD Collection uit op de PS Vita. Deze collectie zal bestaan uit onder andere: Metal Gear Solid 2: Sons of liberty en Metal Gear Solid 3: Snake eater. Een magistrale zet van Konami want dit zijn twee pure toppers die je nu voor de prijs van een enkele game in huis haalt. De controls zijn volledig aangepast en dus zal je gebruik kunnen en moeten maken van onder andere de touch-pad. Ook kun je in de cutscene’s, ze zitten er allemaal in, bijvoorbeeld inzoomen. Natuurlijk is er de ps3-savegame cross-over: de savegames van je Vita zet je over op je Ps3 en je speelt gewoon verder op je console wanneer je thuis bent. Het mooie aan deze twee titels is trouwens ook dat je de serie niet in chronologische volgorde hoeft te spelen, elk deel kan als afzonderlijk gespeeld worden.

Metal Gear Solid HD Collection

Konami’s interview met Kevin Vlaming

In de volgende trailer heeft Christine Ko, de E3 host van Konami, een interview met de Konami Brand Manager, Kevin Vlaming. In dit interview zullen ze het hebben over de inhoud van de Metal Gear Solid HD Collection, de aangepaste controls op de PS Vita en de Graphics. Als we Vlaming mogen geloven dan kun je Metal Gear Solid HD Collection zelfs beter op de PS Vita spelen dan op je console aangezien de controls op de Vita veel simpeler en logischer zijn. Wij hebben onze bedenkingen maar wanneer hij het uitlegt klinkt het eigenlijk wel erg logisch.
Of het daadwerkelijk zo is zullen we nog even moeten afwachten want de Collection is nog niet uit. Op 12 juni wordt hij verwacht en dan kunnen we gaan genieten van Solid Snake in handheld formaat…in HD!

Artikel: R.A.A. Barends

Deel dit nieuwtje:Pin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0Share on TumblrShare on Facebook0Share on StumbleUpon0

Over de schrijver

Is binnen het KIJK team de programmeur en zorgt er voor dat de website draaiend blijft en up to date. Ook zorgt hij samen met Sjoerd dat de website een mooi en strak design heeft zonder dat de gebruiksvriendelijkheid hier on te leiden heeft.