Komt de Pokémon fighting game eindelijk naar het Westen toe?

Na lang wachten op nieuws over de game zit er eindelijk schot in de zaak. The Pokémon Company heeft een Pokkén Tournament trademark voor Europa aangevraagd. Helaas is uit de trademark aanvraag nog niet naar voren gekomen over welke versie het gaat. Betreft het de arcade versie van de game die al geruime tijd speelbaar is in Japan of gaat het misschien over de langverwachte Wii U versie? Het ziet er naar uit dat we nog met spanning moeten wachten voordat we hier antwoorden over kunnen krijgen.

Ook is het interessant om te vermelden dat The Pokémon Company de trademark zelf heeft aangevraagd, en niet Nintendo. Normaal gesproken doet Nintendo dit soort dingen zelf. Verder is een leuke toevoeging die wel uit de trademark valt op te maken dat de game gebruik gaat maken van NFC. In de aanvraag gaat het over verschillende opties als kaarten, sleutelhangers en andere dingen met NFC-functie. Maar de meest logische actie in onze ogen zou het gebruik van Amiibo zijn.

Voor de Wii U versie van een game zou dit in ieder geval een logische keuze zijn. Maar als het over een arcade versie gaat is het mogelijk dat gamers hun eigen Pokémon met een Amiibo in kunnen laden in een arcade kast om deze te gebruiken in de game. Helaas is dit allemaal speculatie en zullen we moeten wachten op de officiële aankondiging.