Één tegen één vechten, een Pokémon die je zelf bestuurt, een Tekken-achtige gameplay. Laat Pokkén Tournament maar komen!

Pokkén Tournament… Misschien heb je de game al hier en daar voorbij zien komen… Maar van wat er te zien was belooft het een gave game te worden. En mogelijk komt de game wél naar het westen toe, wat al eerder de veronderstelling was…

Voor de mensen die de game nog niet kennen: Pokkén Tournament is een fighting game à la Tekken, maar dan met Pokémon als je fighters. De game staat gepland voor een release in de arcade hallen op 16 juli 2015 in Japan. Tot voor kort was er nog niet gesproken over een release aan deze kant van de wereld. Totdat de president van The Pokémon Company (Tsunekazu Ishihara) tijdens een Pokkén Tournament feature op NHK World’s Imagine-Nation aangaf dat een release buiten Japan zeker een optie is.

Natuurlijk is dit nog geen bevestiging dat het ook daadwerkelijk zo ver zal komen, maar het schept toch hoop in de harten van de Westerse Pokémon fans. Nu kunnen we alleen nog maar blijven hopen op een console release, aangezien de arcade hallen hier niet echt populair meer zijn.

Pokkén Tournament komt mogelijk naar het Westen