Pokémon Ruby & Sapphire krijgen een remake

Primal Reversion transformeert populaire Legendarische Pokémon in Primal Groudon en Primal Kyogre

The Pokémon Company International en Nintendo hebben vandaag bekendgemaakt dat de videogames Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire op vrijdag 28 november 2014, exclusief voor de Nintendo 3DS- en 2DS-systemen in Europa worden geïntroduceerd. Pokémon-fans kunnen daarin Pokémon verzamelen, bevechten en ruilen op hun avontuurlijke reis door de natuurlijke schoonheid van de regio Hoenn.

Vandaag werd ook bevestigd dat de Pokémon die afgebeeld staan op de packshots van Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire in feite Primal Groudon en Primal Kyogre zijn. Deze zijn een nieuwe onthulde transformatie van de Legendarische Pokémon Groudon en Kyogre. Deze twee enorm krachtige Pokémon bevochten elkaar in een epische strijd waardoor Groudon lang sluimerend in de magma onder de aardkorst verbleef en ertoe leidde dat Kyogrein een diepe slaap viel op de bodem van de oceaan. De formidabele transformatie is een resultaat van Primal Reversion, toen Groudon en Kyogre hun oorspronkelijke krachten herwonnen uit de energie van de natuur en zelfs nog grotere macht verkregen dan ze al hadden. De macht waarover Primal Reversion beschikt moet nog worden ontdekt, net als welke verbinding er bestaat tussen Primal Reversion en mega-evolutie.

Meer bijzonderheden over Primal Groudon en Primal Kyogre:

– Primal Groudon bruist van energie die uit zijn lichaam stroomt als magma. De magma brandt met zo’n ongelooflijk hoge temperatuur dat zijn lichaam voortdurend robijnrood straalt van de hitte en in het donker licht afgeeft. Door Primal Reversion wordt Primal Groudon veel groter en voegt het type Fire toe aan zijn Ground-type waardoor hij de kracht van aanvallen van het type Fire kan vergroten. Primal Reversion vergroot enorm de Attack van Primal Groudon. Zijn Ability neemt ook enorm toe tijdens deze epische transformatie.

– Primal Kyogre is een Pokémon van het type water en zit vol energie die uit zijn lichaam stroomt als zeewater. Zijn blauwe huid schittert als een saffier en is half doorzichtig zoals zeewater. Primal Reversion vergroot enorm de Special Attack van Primal Kyogre. Zijn Ability lijkt in kracht toe te nemen, alhoewel deze informatie nog niet bevestigd kan worden. Primal Kyogre is enorm groot en is meer dan twee keer de afmeting van Kyogre.

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire onderzoeken het mysterie van mega-evolutie nog verder. Dit is een krachtige evolutie die alleen bij sommige Pokémon optreedt tijdens het gevecht. Om ervoor te zorgen dat mega-evolutie optreedt, hebben trainers een Key Stone nodig om te resoneren met een megasteen die in het bezit is van een Pokémon tijdens het gevecht. Er zijn tot nu toe achtentwintig megastenen geïdentificeerd sinds de introductie in Pokémon X en Pokémon Y, maar naar verluidt kunnen er nog veel meer megastenen ontdekt worden in de regio Hoenn.