PlayStation Now subscripties, eindelijk is er meer informatie vrijgegeven

Hoewel het voorlopig helaas nog steeds tot de bèta in Noord-Amerika beperkt blijft, is er wel meer info vrijgegeven over de PlayStation Now subscripties. Naast het huren van losse games zijn er nu dus ook andere mogelijkheden bijgekomen.

Voor de PlayStation Now subscripties zijn er twee keuzemogelijkheden aangekondigd. Een maandelijkse betaling van $19,99 of een driemaandelijkse van $49,99 (omgerekend ongeveer $15 per maand). Deze keuzes komen per 13 januari beschikbaar en geven de gamers toegang tot een bibliotheek van meer dan honderd PlayStation 3 titels.

“We know there are lots of PS4 owners that never owned a PS3, and this is a great way to catch up on games they may have missed.” Aldus de PR afdeling van PlayStation.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat ook PlayStation 2 en ook zelfs PlayStation 4 titels op de service beschikbaar komen. Vermoedelijk zullen deze niet in deze zelfde prijsklasse vallen. Mogelijk gaat Sony deze zelfs in een aparte subscriptie aanbieden, maar voorlopig blijft het nog bij speculaties hierover.

Ook is er voor de twijfelaars een optie om een gratis trial van 7 dagen te starten, waarna je nog steeds ja of nee tegen de dienst kan zeggen. PlayStation Now is nog steeds gepland voor een release in Europa in 2015, hoewel een specifieke datum nog steeds ontbreekt. Buiten het feit dat de Service als eerst in Engeland zal starten is er dus nog niks over bekend. Dat is verder dus nog even afwachten helaas.

  • Deze service houd ik al een tijdje goed in de gaten, en het is leuk om te zien dan Sony dit serieus probeert aan te pakken. Dat wij als Europeanen dan zolang moeten wachten snap ik niet helemaal, maar het is niet anders. Ik zie namelijk wel iets in games streamen ipv kopen al moet dit nog wel verder ontwikkeld worden om succesvol te kunnen zijn.

    • Het is al succesvol. Bekjk https://games.onlive.com/ maar eens. Werkt fantastisch. Het mooie eraan is dat je iedere game op een crappy pc kan spelen. De ideale oplossing!

      • Ziet er idd er tof uit! Ga zeker eens kijken of dit iets voor mij is.