PlayStation games op Samsung Smart tv’s, PlayStation Now moet het in 2015 mogelijk maken

Een flinke tijd geleden is PlayStation Now, de games streaming dienst van Sony, als gesloten beta van start gegaan in Amerika. Blijkbaar is het systeem een flink succes, want Sony wil in 2015 PlayStation games op Samsung Smart tv’s speelbaar hebben via de streaming dienst. Na Sony Bravia Smart tv’s en Sony spelconsoles zijn dus binnenkort ook de Samsung televisies aan de beurt.
Het grote voordeel is dat je met deze dienst geen console meer nodig hebt. Met een ondersteunde Smart tv en een DualShock 4 controller kun je hiermee PlayStation 3 en PlayStation 4 games afspelen zonder problemen. De DualShock 4 controller moet wel nog apart aangeschaft worden en de spellen moeten (voor zover we tot nu toe weten) ook gehuurd worden, maar dit is alsnog een flink kleinere investering dan een volledige PlayStation 3 of 4. Het is hopen dat er nog een maandelijkse variatie komt waarbij je niet voor elke game apart hoeft te betalen.

Natuurlijk moeten we ook onthouden dat PlayStation Now voorlopig alleen nog maar in Noord-Amerika beschikbaar is. Misschien zien we snel een Europese versie van de dienst, maar voorlopig moeten we het hier nog even afwachten. Dit zal vermoedelijk ook voor de applicatie op de Samsung televisies gelden. Hopen dus op een snelle release in Europa, en verder dus afwachten.
PlayStation games op samsung smart tv's 24-12-2014

 • Dit klinkt geweldig in mijn oren. Heb sinds kort nieuwe samsung tv gekocht en krijg zaterdag mijn nieuwe telefoon plus daarbij een Ps4 controller en aangezien ik nog geen Ps4 heb wacht ik met geduld af. Ik vraag me alleen af waarom heeft een console dan zoveel geheugen als een tv dat niet heeft en dan dit als nog kan afspelen of kan je straks alleen mindere games verwachten

  • Grayfoxz

   Gaat volledig over streamen. Dus de tv speelt alleen beelden af en zet de input door. Dus high speed internet is belangrijker.

   • Hmmm ben benieuwd dan moeten de servers wel heel goed zijn dat elk knopje wat je drukt gelijk verwerkt word want internet is niet zon punt in dit land met glasvezel

    • Grayfoxz

     Tja is niet alleen snelheid maar ook upload snelheid en ping ey. En vermoed dat het zwaarder word dan standaard beelden streamen zoals op twitch. We zulen het moeten afwachten.