Foto van prototype Dual Shock 4 controller gelekt

Touchpad, speaker en sensor die de Move vervangt

We hebben een foto van de Dual Shock 4 controller! Dat wil zeggen, het is een “vroeg prototype” en op de foto staat zelfs meer – ook de development kit voor de Playstation 4 en die voor de Nintendo Wii zijn te zien. Die lijken in niets op de consoles zoals wij ze kennen maar dat schijnt gewoon te zijn.

Terug naar de Dual Shock 4. Wat we zien is een controller die in grote lijnen op de Dual Shock 3 lijkt, ondanks eerdere geruchten dat de nieuwe controller totaal anders zou worden.
Opvallend is een touchpad en een geïntegreerde speaker tussen de bekende sticks. De blauwe balk bovenop lijkt een sensor te zijn en dat zou kunnen betekenen dat de Move straks in je controller zit. De sticks zien er ietsje anders uit dan we gewend zijn en we hebben gelezen dat de L2 en R2 buttons (hier niet zichtbaar) een stuk betere triggers zullen worden.

Tenslotte zit er een zwarte puntje onderaan in het midden. Anderen vermoeden dat het een minijack ingang is voor een koptelefoon, maar gebruiken de meeste gamers inmiddels geen draadloze headset?

We hoeven niet lang meer op de ontknoping te wachten, als het goed is weten we over 5 dagen hoe de Playstation 4 en de nieuwe controller eruit zien.

(Via Destructoid)