De PlayStation 4 update 2.0 voegt een flink aantal extra functies toe naast verbeteringen in het systeem

Sony heeft een nieuwe update voor de PlayStation 4 aangekondigd. Deze Playstation 4 update 2.0 gaat naast verbeteringen in het bestaande systeem ook een flink aantal nieuwe functies toevoegen. Hieronder heb je een overzicht van de nieuwe functies.

  • USB Music Player: PlayStation 4 eigenaren zullen hun eigen muziek kunnen afspelen in de achtergrond terwijl ze een spel aan het spelen zijn met de USB Music Player*. Nadat een USB stick met muziek in de PlayStation gestoken word zal er een nieuwe optie voor USB Music Player Tevoorschijn komen. Ondersteunde muzieksoorten bevatten MP3, MP4, M4A, and 3GP.
  • Kleuren veranderen: PlayStaiton 4 eigenaren kunnen de kleur van de achtergrond veranderen van licht blauw naar een van zeven nieuwe kleuren: goud, blauw, rood, groen, paars, roze, en grijs.
  • Verbeteringen voor live broadcasting: Masamune brengt een hoop verbeteringen naar live broadcasting op PS4. In de Live From PlayStation app, kunnen PlayStation 4 eigenaren nu een featured kanaal selecteren waar officiële broadcasts van PlayStation, broadcasts van mensen op je vrienden lijst, en van elk game kanaal dat je volgt kunnen zien.Hiernaast heeft de app zowel een mogelijkheid om op specifieke game te zoeken, als om oudere uitzendingen te zoeken.
  • Friend finder: De PlayStation 4 zal nu mensen aanbevelen die je mogelijk kent doormiddel van je eigen vrienden.
  • Content Area en bibliotheek: De app die je normaal je bibliotheek laat zien van aangekochtte games is herontworpen om een beter overzicht te krijgen
  • Betere voice commands: De mogelijkheid om je PlayStation 4 met je stem te besturen is verbeterd. Spelers kunnen nu ‘PlayStation’ zeggen om commando’s te beginnen, en ‘All Commands,’ zeggen om een lijst te zien met alle mogelijke voice opties. Nieuwe voice commands zijn toegevoegd voor broadcasting zoals “Start broadcast,” “End broadcast,” en “Find face.”
  • Toevoegen aan bibliotheek: De maandelijkse gratis PlayStation Plus games zullen een ‘Add to Library’ knop in de PlayStation Store hebben. Deze knop voegt de game toe aan je bibliotheek zonder deze te downloaden, om zo ruimte te sparen op je harde schijf.
  • Back-up data: Playstation 4 data kan nu op een back up hebben op USB opslag.
    Dit backt alle data op je console op, waaronder settings, save data, screenshots, video clips, download data en meer

De update is bedoeld om deze herfst gereleased te worden en zou ook de Share Play functie moeten toevoegen, waarmee de game van een ander kunnen overnemen vanuit hun eigen huis. Dit had Sony op de Gamescom aangekondigd. Nog even wachten dus, maar gelukkig hebben we nu een idee van hoe het er uit gaat zien.